Misstänkt anlagd brand i partihallarna i Årsta

| 11 april, 2021

Vid kvart över ettiden under natten mot söndagen larmades räddningstjänsten och polisen till en kraftig brand i partihallarna i Årsta i Stockholm. Under natten var sju stationer inblandade i släckningsarbetet då spridningsrisken var stor i den 300 meter långa byggnaden. Enligt polisen var det en stor och omfattande brand. Polisen rubricerade under natten branden som mordbrand då det är oklart hur den uppstod. Enligt uppgift så har det utanför partihallarna där branden ska ha uppstått även brunnit en bil. Det är dock inte på söndagsmorgonen klart om branden spreds från partihallarna till bilen eller om det var på motsatt håll.

Under natten var branden så kraftig att det utgick ett VMA till boende i Södermalm och Årsta. Detta då rökutvecklingen var kraftig. Polisen stängde också av trafiken mot partihallarna för att inga transporter skulle komma dit under natten och störa släckningsarbetet. Vid sextiden på söndagsmorgonen meddelade räddningstjänsten att branden var släckt och att VMA:t dragits tillbaka. Räddningstjänsten har lämnat brandplatsen men lämnat kvar en bil som håller på med efterkontroll. Denna bil lämnade dock strax därefter platsen och lämnade över utredningsarbetet till polisen.

https://www.expressen.se/nyheter/brand-i-sodra-stockholm-spridningsrisk/

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.