3261: Offer och yttrandefrihet

| 12 april, 2021
Konstnären har levt under dödshot i över 13 år. Foto: HENRIK MONTGOMERY/TT / TT NYHETSBYRÅN

Den förändring som vi kan iaktta i yttrandefrihetsproblematiken handlar bland annat om vem som är offer. Numera, och det har växt till sig med överraskande styrka, är det den som drabbas av ett yttrande som hamnar i centrum av förståelsen. I bakgrunden dyker det alltid upp huvudintresset som handlar om rasism och de som utsätts för hat och hets. De som utsätts för de mera handgripliga handlingarna blir visserligen beklagade men ganska omgående finns ett ”men” på plats. Eller som Flemming Rose skriver i ”The Tyranny of Silence” (2014):

“Those aggrieved by free speech are defended, while those whose speech is perceived as offensive to such a degree that they are exposed to death threats, physical assault, and sometimes even murder are deemed to have been asking for it: ‘What did they expect, offending people like that?’”

De villkor som erbjuds för den utsatte har jag i mitt fall fortlöpande kommenterat. Att leva ett någorlunda normalt liv kan jag inte erbjudas. Och livvaktsenheten gör inga ansträngningar för att förbättra min situation. Allt stöd jag kan få är värdefullt för att påtala den absurda situation som har uppstått. Se den senaste artikeln i ämnet: Expressen.

Vill man veta mer om Flemming Rose och yttrandefriheten kan man lyssna på ett samtal med författaren om hans ovannämnda bok. Cato

Lars Vilks

 • 3
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

1 En tanke på “3261: Offer och yttrandefrihet

 1. Carl den 12

  Det som skaver och det riktigt jävla rejält, är att det är samma människor som använder benämningen rasist, är bla samma människor som går i försvar gällande grova brottslingar som utgör en fara, för både vuxna och barn.

  Calle ser att yttrandefriheten, är något vi måste värna om och dit hör INTE att förfölja och hota människor !!!

  Det finns dom som sörjer att jag inte skaffat barn, på riktigt SKOJAR NI MED MIG ???

  ANTIPK till mitt sista andetag och VÄGRA låta mig tystas, ingenting betyder mer………………………………………………

  All min Omtanke och Kärlek, går till dig och PS

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.