Nyköpings gymnasium stängt efter “allvarligt hot”

| 12 april, 2021

Nya hot mot skolor, gymnasium, högskolor och universitet har blivit allt vanligare i mellanmjölkens land. Idag kan man läsa att Nyköpings gymnasium håller stängt på grund av ett ”allvarligt hot”. Gymnasiet skulle öppnat nu idag efter påsklovet men så blir det inte på grund av detta hot. Hotet är polisanmält, men vad hotet består av och när det inkom vill inte skolan berätta, detta på grund av den förundersökningssekretess som råder i ärendet.
Polisens presstalesperson Thomas Agnevik berättar däremot att det är riktat mot både elever och anställda.

Rektorn berättar dock att undervisningen kommer att ske som vanligt i dessa Coronatider, alltså via distansundervisning. I ett pressmeddelande skriver rektor och skolchef Peter Ekedal att de tar hotet på fullaste allvar. Polisen har under natten mot måndagen gjort tillsyn av skolans lokaler under natten mot måndagen. Stängningen av skolan berör 1760 elever och 280 anställda. Vid klockan 7.45 fanns ingen frihetsberövad i ärendet.

https://www.expressen.se/nyheter/nykopings-gymnasium-haller-stangt-efter-hot/
https://svt.se/nyheter/lokalt/sormland/allvarligt-hot-mot-nykopings-gymnasium-skolan-haller-stangt

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.