FHM underdrev smittspridningen i höstas

| 13 april, 2021
Statsepidemiolog Anders Tegnell ville inte skrämma upp svenska folket i höstas. Foto: Amir Nabizadeh/TT

När smittspridningen tog fart efter sommaren sköt antalet fall snabbt i höjden. Ändå beskrev Folkhälsomyndigheten i september förloppet som en ”liten försiktig ökning”, rapporterar Sveriges Radio. Också uttalanden om att rekommendationerna efterlevdes väl visar sig strida mot då befintliga uppgifter.

Efter sommaren blossade spridningen av coronaviruset upp igen, och flera undersökningar pekade mot att svenskarna följde myndigheternas rekommendationer allt sämre. Men Sveriges Radio menar i en granskning att denna verkligheten inte speglades i Folkhälsomyndighetens externa kommunikation.

”Folkhälsomyndigheten visade upp en mer positiv bild av utvecklingen än som verkligen var fallet”, uppger SR.”

Läs vidare i Världen Idag

  • 1
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.