KLIMATSMART? “Skogar huggs ner när Sverige satsar på bioenergi”

| 14 april, 2021

Både friska och döda träd huggs ner när Sverige vill bli fossilfritt.

Foto: Fredrik Sandberg/TT
“Skogar i både Sverige och Estland kalhuggs för att svenska hushåll ska få värme. Det skriver Dagens Nyheter i en stor granskning av svensk energipolitik. 
Bioenergi är en viktig del av regeringens satsning på att Sverige ska bli ett av världens första fossilfria välfärdsländer, men forskare världen över anser att biobränslen från skog tvärtom ökar koldioxidutsläppen.
Bioenergi är ett av huvudspåren i Sveriges satsning på att bli ett av världens första fossilfria länder. 75 procent av råvaran till den svenska bioenergin kommer från skogen. Hur ”klimatvänliga” dessa skogsbiobränslen är beror dock på vilka delar av trädet som bränns, skriver Dagens Nyheter i en granskning av svensk biobränslepolitik.”

Läs i Världen Idag

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.