Misstänkt terrorafghan jobbade på grundskola

| 14 april, 2021
Arkivbild. Foto: Nyheter Idag

“Sedan en dryg vecka har en man och en kvinna från Afghanistan suttit häktade misstänkta för stämpling – en form av förberedelse – till terroristbrott. Samboparet greps på långfredagen och enligt åklagaren har paret planerat ett terrorattentat i Stockholms län.

Nu rapporterar SVT att mannen sedan i höstas har arbetat på en grundskola i Stockholmsregionen. Det handlar om en så kallad extratjänst som är en subventionerad anställning för nyanlända och långtidsarbetslösa. Enligt SVT:s uppgifter har Säpo gjort en husrannsakan på skolan och beslagtagit en dator, som sedan har återlämnats.”

Läs i Nyheter Idag

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.