Sveriges Radio kallar INTE ‘en spade för en spade’: Tegnell ljög och lurade allmänheten så människor smittades, insjuknade och avled i onödan!

| 14 april, 2021

Sveriges Radio talar INTE klarspråk, utan ‘lindar in’ debaclen som omger statsepidemiolog Tegnell med uddlösa reflektioner (HÄR). Sveriges Radio ‘ser INTE skogen för alla träd’ – kallar INTE ‘en spade för en spade’.

Farsen‘ och ‘turerna’ kring statsepidemiolog Tegnell har nu pågått i över ett års tid.

Gång på gång så har Tegnell ‘viftat bort’ Sveriges bekymmersamma situation, trots att fakta visat tvärtom.

Två exempel på Tegnells ovetenskaplig hållning till fakta:

1) I början av mars i fjol sade Tegnell att ‘peaken’ på smittspridningen snart var nådd (HÄR). Smittspridningen ökade istället vecka efter vecka och låg kvar på hög nivå i tre månader innan det minskade under sommaren (HÄR).

2) I slutet av mars i år sade Tegnell ‘toppen’ kan vara  nådd i början av april (HÄR), men fortfarande i mitten av april är smittspridningen skyhög och fortsätter dessutom att öka (HÄR). Sverige har dessutom högst antal fall per capita i Europa (HÄR).

Tegnell använder hela tiden ett vilseledande språkbruk (t ex ‘platåfas’, ‘planar ut’ och ‘flack kurva’).

Trots att Sverige legat och ligger på extrema nivåer.

Sveriges Radio har först nu ‘brytt sig’ om att ‘skärskåda’ Tegnells ovetenskapliga hållning inför den andra vågen i höstas (HÄR).

Svergies Radio verkar inte ‘fattat’ att ‘farsen’ och ‘turerna’ kring Tegnell pågått sedan pandemins början.

Och pågår fortfarande, dvs ‘inget nytt under solen’.

Tegnell bekräftar utan omsvep att han medvetet farit med osanning: “…Det är  hela tiden balans hur mycket man ska då trycka på så att säga skrämmas och hur mycket man ska  använda morötter…”.

Tegnell fortsätter: “…det handlar ju också om vilka signaler det skickar till befolkningen. Skickar man då signalen att det är helt meningslöst, att här brakar det iväg ändå, trots att vi arbetar och sliter, då har det också effekt…”.

Fakta vid tidpunkten talade sitt tydliga språk att smittspridningen ökade mycket kraftigt enligt FHMs egna siffror (HÄR), men Tegnell informerade INTE allmänheten om detta: “…efteråt går det alltid att säga att hade vi skrikit varg då så kanske det hade gjort skillnad, men det vet vi inte…”.

Tegnells uppgift och ansvar är att förmedla epidemiologiska fakta till allmänheten. 

Dvs INTE agera ‘amatörpsykolog’ eller ‘god man’ åt svenska folket.

Tegnell har alltså medvetet farit med osanningar. Det innebär ‘krasst’ och i ‘klartext’:

1) Tegnell ljög och lurade allmänheten.

2) Människor smittades, insjuknade och avled i onödan.

3) Resultatet efter den andra vågen blev värre än efter den första.

Göran Svensson är internationellt verksam forskare och forskningsledare inom Business & Management –  skriver som privatperson ‘pang på rödbetan’ om aktuella samhällsfrågor ‘utan krusiduller’ (nordinavia.se)

Författare: Göran Svensson

är internationellt verksam forskare och forskningsledare inom Business & Management – skriver som privatperson på sin blogg (https://nordinavia.se) ‘pang på rödbetan’ om aktuella samhällsfrågor ‘utan krusiduller’.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.