Jack Nilsson: Danmark tänker INTE anpassa sig till islam utan det är islam som ska anpassa sig till Danmark

| 15 april, 2021
FOTO: PHILIP DAVALI/RITZAU SCANPIX/AP Danmarks statsminister Mette Frederiksen (S) vill att noll personer söker asyl i landet. Arkivbild.

Det har gått tio år sedan kriget i Syrien bröt ut och Danmark är nu det första EU-land som drar tillbaka uppehållstillstånd för migranter eftersom de anser att det är tillräckligt säkert i Damaskus för att kunna återvända. Socialdemokraten Mattias Tesfaye menar på att man har varit öppen och ärlig redan från början om att det handlade om tillfälliga skydd. 

I början på året gick statsministern Mette Frederiksen ut med att deras mål är noll asylsökande. Hon sa att de bör akta sig så att inte allt för många kommer till deras land för då kan deras kraft att hålla samman försvinna och den är redan utmanad. Hon flikade även in med att tidigare politiker gjort fel i att inte ställa krav på migranter om att försörja sig och ta till sig danska värderingar.

Danmark har blivit ett mindre attraktivt land på grund av sin strikta migrationspolitik och deras sätt att handla må vara kontroversiellt men de har heller inte en bråkdel av de problem som övriga EU-länder och Sverige i synnerhet har. 

Danmark har redan upprättat ett återvandringsverk och är väldigt tydliga med att de inte tänker anpassa sig till islam utan det är islam som ska anpassa sig till Danmark.

Jack Nilsson

https://sverigesradio.se/artikel/danmark-tar-bort-skydd-for-syrier?fbclid=IwAR1_wpecrI5EgRp8JmvMPALGv9IXJ-WeLs2xWhP7-0H1AxudONDFyoiXg1c

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/kRpp0Q/frederiksen-malet-ar-noll-asylsokande?fbclid=IwAR0hdtR2j87F2dWeSOn1TUx6LtvUcN2FayBtBdF8rRSpdJdt6yjTgJBK6eY

1 En tanke på “Jack Nilsson: Danmark tänker INTE anpassa sig till islam utan det är islam som ska anpassa sig till Danmark

  1. ulf

    Skönt att se att i grannlandet har statsministern fortfarande det sunda förnuftet och förståndet i behåll.
    I Sverige har statsministern fullt upp med focus på nedgrisning och skitkastning mot vanliga svenskar……..🐷🐷
    Det är skillnad på bildade och obildade statsministrar och regeringar……🙄🤯

    Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.