Kvinna till sjukhus efter grovt brott på Resecentrum i Linköping.

| 15 april, 2021

Strax innan klockan 11 på torsdagsförmiddagen larmades polisen till Resecentrum i Linköping. Enligt uppgift hade där en kvinna blivit angripen av en våldsam man. Polisen var snabbt på plats och kunde strax därefter gripa den våldsamma mannen som nu är misstänkt för ett grovt våldsbrott. Polisen har ännu inte brottsrubriceringen klar. Kvinnan som skadades vid attacken är förd till sjukhus, det är dock oklart vilka skador hon har och hur allvarliga de är. Vid en första bedömning på platsen säger polisens presstalesperson Björn Öberg att det är allvarliga skador.

Polisen har ställt in all tåg- och busstrafik från Resecentrum. Detta i väntan på att den tekniska undersökningen ska bli klar. Enligt uppgift ska det varit mycket folk på platsen när brottet begicks, och polisen uppmanar nu på sin hemsida att dem som sett händelsen eller delar av händelsen att stanna kvar och ge sig tillkänna till poliser på platsen. När trafiken med buss och tåg kommer igång är ännu inte klart då polisen har mycket att utreda innan Resecentrum kan öppnas upp igen.

Uppdatering klockan 15 angående grova brottet: Enligt uppgift ska kvinnan som fördes till sjukhus vara i 45-årsålden och hon ska enligt polisen ha avlidit av sina skador strax efter ankomsten till sjukhuset. Den man som greps strax efter dådet ska vara i 40-årsåldern och av allt att döma ska de båda ha känt varandra. Polisens presstalesperson Thomas Agnevik vill dock inte yppa vilken relation de två hade till varandra. Mannen är nu misstänkt för mord. Den ovannämnda Agnevik berättar att bilden klarnar för varje förhör vi håller.

Men vi har många förhör kvar att hålla så jag kan inte berätta så mycket mer. Enligt uppgifter som polisen nu släppt så ska någon form av tillhygge använts vid angreppet, men polisen är ännu förtegna om vilken typ av sådant. Det trafikstopp som polisen och trafikverket utfärdade är nu hävt. Dock släpps inte passagerare av vid ordinarie perronger enligt polisen. På grund av det inträffade har polisen också startat trygghetsskapande åtgärder i området.

https://www.expressen.se/nyheter/polisen-utreder-grovt-valdsbrott-i-linkoping/

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.