Grammis har nominerat ännu en fängslad kriminell i sin musikgala

| 16 april, 2021

Nu har det hänt igen, inte nog med att Yasin Mahamoud nominerades till flera Grammis. Nu har hans kollega Haval Khalil både inom den “musikala” arenan och i hans brottsliga gärningar nominerats i kategorin årets nykomling.
Man frågar sig hur dessa så kallade “musikkännare” kan nominera två sådana “praktexemplar” av kriminalitet till sådana pris som Hasse Andersson och Max Martin tidigare fått?
Frågan är nu om inte både Grammis och P 3 Guld har gått ett steg för långt?

Haval Khalil har själv kommenterat sin häktning i musikvideon till singeln Hayati, där ett flertal personer poserar iklädda t-shirts med texten ”Free Haval”. I samband med låtsläppet i december publicerade han också en kommentar på Instagram: ”Tack för all support och för att ni pumpar Hayati! Ingen cell kan stoppa mig från att släppa musik jag lovar det kommer mer”.
Man undrar så smått om dessa som nominerat dem inte förstått att det är grovt kriminella som de nominerat?

Men det gör de säkert inte för det är väl som de sa på P3 Guldgalan, “Det är musiken som räknas för oss. Att vi spelar en persons musik innebär inte att vi ställer oss bakom olika artisters privata åsikter och agerande. Det är viktigt att separera musiken från personen.”
Men är det inte precis det som dessa “musikkännare” gör, är det inte så att de hyllar det dessa gör genom att spela och nominera deras musik?
Nu frågar jag mig precis som säkert många andra gör, hade en artist som hyllat NMR i sin musik blivit nominerad eller överhuvudtaget blivit spelad på dessa strömningstjänster som dessa två kriminella hiphop “artister” blir?

Nä, säkerligen inte. Inte för att jag bryr mig om en artist som hyllar NMR eller dessa två så kallade hiphop stjärnor. Det är så långt från min övertygelse man kan komma. Dock så menar jag att alla artister ska få samma chans att få sin musik spelad, det ska inte bero på om artisten i sig själv är högerextrem eller vänsterextrem. Det ska inte vara som nu då de som har “rätt” åsikt och rätt “etnicitet” slipper undan med i stort sätt allt medan de som har “fel” åsikt enligt dessa strömningstjänster och “musikkännare” blir stoppade även när de spelar den svenska nationalsången.

https://www.svt.se/kultur/yasin-haval-nominerade-grammis-hiphop

 • 2
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

3 tankar på “Grammis har nominerat ännu en fängslad kriminell i sin musikgala

 1. Sala

  Det visar bara vem som bestämmer i Sverige och att förfallet bara fortsätter i oförminskad takt. Sen får Magdalena Andersson (S) smila och dra sina räpor så mycket hon vill. Alla blir dock inte lurade.

  Svar
 2. ulf

  Man blir helt spyfärdig på det intelligensbefriade eländet……finns inte andra vettiga som kan nomineras och som inte sitter i fängelse ? är det essen som råkat bli dömda till fängelse ? fy f n sverige är ett idiotland.sinnessjukt 🤯🤯🤯🤯

  Svar
 3. Carl den 12

  På min gravsten ska det stå till eftervärlden : “Möter du en idiot, spela större idiot själv” !!!

  Calle ser ett moraliskt dilemma, att en sådan livsfilosofi inom musikbranschen som välkomnar unga kriminella musiker, där det blir en inbördes tävlan, att ju värre grova brott man begår, ju fler guldstjärnor i kanten man får🤔

  Att musiken spelas, där man glorifierar och uppmuntrar en gangsterlivsstil som ett ideal och vilka signaler det sänder ut, kan man ha olika åsikter om.
  Men att dela ut priser, där går gränsen för respektlöshet gentemot brottsoffer.
  Fortsätter det så här, kan man lika gärna direktsända P3 Guld ifrån Hall i framtiden.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.