INSÄNDARE: “Hej, jag skriver till er med anledning av vad som pågår i Hyltebruk.”

| 16 april, 2021

Här följer insändaren av Peter Andersson i sin helhet:

Socialdemokraterna i Hylte verkar ha problem med muslimsk extremism i sina led. Jag noterade det av en tillfällighet på FB häromveckan men har efter viss efterforskning förstått att det i någon mån pågått länge i olika former. Tydligen polisanmälde kommunen moskén i Hylte 2019 på grund av extremistpredikningar; obekräftade uppgifter talar om att den ådragit sig Säpos intresse.

Det anmärkningsvärda med det som nu skett är att den som lagt ut det extrema innehållet är en socialdemokrat med förtroendeposter inom Hylte kommun (enligt kommunens hemsida).

Mustafe Ahmed, som är ersättare i kommunfullmäktige och står som ordförande för SSU i Hylte, har lagt ut en makaber film om att otrogna (alltså ickemuslimer) ska brinna i helvetet, bilder på bebisar i iklädda hijab, uppmaningar om att kvinnor ska klä sig så att endast ett öga syns (niqab) för att inte väcka anstöt m m. Han verkar nu ha raderat sitt FB-konto, bifogar dock länk till inlägget som uppmärksammades av flera FB-användare. Länken här:

https://www.facebook.com/791502288/posts/10160477252152289/?d=n

Den första frågan som kommer upp i huvudet är hur i all sin dar går detta ihop med socialdemokratisk politik? Jag tycker snarare detta luktar shariapolitisk extremhöger. 

Det som är ytterst betänkligt i sammanhanget är att detta inte är första gången Socialdemokraterna och ffa SSU har låtit sig infiltreras av islamister. Skåne är väl värsta exemplet men f d socialdemokrater jag känner menar att det förekommer runt om i landet. Politikern ifråga verkar dock ha S förtroende och poserar på bilder med Stefan Löfven och Mikael Damberg. Plus KSO Ronny Löfquist.

Jag kan inte se annat än att totalitära och ytterst demokratifientliga krafter använder Socialdemokraterna som plattform för att få makt. 

¤ Hur kommenterar aktuell socialdemokrat själv innehållet han spridit på nätet?

¤ Hur går innehållet ihop med de värderingar Socialdemokraterna säger sig stå för?

¤ Vad säger Socialdemokraterna lokalt, och centralt, om detta? Lägger de locket på?

¤ SSU har efter tidigare islamistskandaler utlovat nolltolerans mot islamism men nu händer det alltså igen. Vad säger ungdomsförbundet om det som hänt i Hylte?

Telefonnr till Mustafe Ahmed är enligt hitta.se 073-600 ** **, 076-044 ** ** samt 0345-1** **.

Kommunråd/kommunstyrelsens ordförande i Hyltebruk heter Ronny Löfquist och har telefon 0345-1** **. Han har f ö också poserat på bild med Ahmed.

Häsningar Peter Andersson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.