Om 45 år är de etniska svenskarna i minoritet i Sverige

| 16 april, 2021
1975 bestod 40 procent av invandringen till Sverige av finländare med svenskliknande kulturella bakgrunder. Enligt dagens debattör har situationen förändrats “enormt” sedan dess. Foto: Roger Lundsten/TT (beskuren)

“Riksdagen beslutade enhälligt 1975 att Sverige är ett mångkulturellt land. Vid den tiden var mer än 40 procent av invandrarna mina landsmän, finländare. Situationen har förändrats: år 2019 var 88 procent av nettoinvandrarna icke-västerlänningar och 52 procent var muslimer. Således har en enorm kulturell förändring skett i den invandrade befolkningen, då dess största grupp har förändrats från att vara finländare till att vara muslimer…”

Läs vidare i Folkbladet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.