Hans Sandin: Hur många är det som går på försörjningsstöd i Sverige?

| 17 april, 2021

Moderaterna hade beställt en utredning från riksdagens utredningstjänst om hur många invandrare som går på försörjningsstöd och inte är självförsörjande, utan är helt beroende av bidrag.

Enligt utredningstjänsten finns det idag 675 000 invandrare som går på bidrag och den siffran ökar stadigt. De riktiga siffrorna är mycket värre. Sjukskriva, förtidspension och pension utan att ha jobbat är inte inräknade. En del hävdar att det är över 1,5 miljoner om inte mer. Att ett politiskt parti måste beställa en utredning för att få fram en siffra som en mellanstadiers elev redan kan förstå, är märkligt!

Foliehatten vill minnas att när Balkanfolken kom hit på 90-talet så förtidspensionerades 30% rakt av. 30%!!! Inte ens när man plockat bort 30% i den arbetsföra befolkningen kom de upp tillnärmelsevis till svensk sysselsättningsnivå.

MENA, Somalia, Afghanistan osv och det finns inte en chans, att de skulle få bättre statistik än fd juggar. De siffror M har fått på 675.000 är bara på de som är födda utomlands. Andra och tredje generationen som är mer kriminell än första och med dem är den totala statistiken nattsvart.

Räknar man bort alla hitte-på-jobb, inkovterade jobb och osann statistik, så kan kanske bara 10% av invandrarna gå till riktiga jobb. Vissa grupper som tex somalier uppvisar ännu värre statistik. En kommun redovisade för ett par år sedan, att noll somaliska kvinnor arbetade och ca 3 av 100 av männen var i “sysselsättning!”

I vårbudget satsar regeringen ytterligare 1,8 miljarder med försöka få dessa invandrare gångbara på arbetsmarknaden. Foliehatten undrar om regeringen har problem med att förstå, att dessa invandrare aldrig kommer att få platsa på den svenska arbetsmarknaden. De har för dålig utbildning och dåliga eller inga kunskaper i svenska och enda alternativet är bidrag för denna grupp.

Det är ganska enkelt, reducera bidragen och det skulle få effektiv snabbt! I Danmark ser man i princip en linjär koppling mellan bidrag och invandring något som tyder på att möjligheten att leva på bidrag styr migrationsströmmarna.

Hans Sandin

foliehatteniteckomatorp

 • 4
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

2 tankar på “Hans Sandin: Hur många är det som går på försörjningsstöd i Sverige?

 1. Anderssonskan

  Mörkertal är ett uttryck myndigheterna myntat och som används i tid och otid när de vill misstänkliggöra företag eller företeelser i samhället .
  Men mörkertal när det gäller invandring , bidragsfiffel eller utbildningsfuskandet har jag inte hört talas om .
  Sossepolitik eller ????

  Svar
 2. Göran

  En pusselbit i att förstå varför det inte finns pengar till anständiga pensioner i Sverige.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.