Höghastighetstågen är den sämsta investeringen i Sveriges historia – nettoförlust på 250 miljarder

| 17 april, 2021

“Höghastighetsjärnvägen skulle innebära en nettoförlust för samhället på 250 miljarder kronor – förmodligen den sämsta investeringen i Sveriges historia. Miljöutsläppen skulle dessutom bli så stora att de inte skulle vara intjänade förrän 2062 om bygget påbörjades 2020. Nu måste politikerna dra i nödbromsen.

En ny höghastighetsjärnväg mellan Stockholm och Malmö/Göteborg har blivit en het valfråga. Moderaterna, Liberalerna och Sverigedemokraterna säger nej medan övriga partier i varierande grad är positiva.

Är höghastighetståget en bra investering? Låt oss först konstatera att det är jätte-, jätte-, jättedyrt att bygga höghastighetsjärnväg…”

Läs vidare i Smedjan

  • 1
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.