Polis fick finger avbitet av aggressiv man vid ingripande i Skövde

| 17 april, 2021

Vid klockan 16.30 på fredagseftermiddagen fick polisen i Skövde in ett larm om att en våldsam man gick lös på parkerade bilar och slog sönder dem med ett basebollträ på en adress i staden. Enligt uppgift ska mannen också jagat iväg boenden i området, som flydde till skogs. När polisen anlände till platsen för att gripa mannen så gick han till attack mot dessa.
Polisens presstalesperson Hans-Jörgen Ostler säger: “När kollegerna ska omhänderta mannen blir han aggressiv. En av kollegerna har fått sitt finger avbitet och en annan har fått ett jack i pannan.”

Trots detta så kan mannen till slut gripas. Efter att mannen greps så tillkallades ambulans som fick ta hand om poliserna och vårda dem på platsen.
Hans-Jörgen Ostler säger vidare: “Jag vill ge en eloge till patrullen som trots det här kraftiga motståndet och våldet de får utstå lyckas säkra den här mannen. Det är beundransvärt.”
Den gripne mannen är nu misstänkt för flera brott, bland annat våld mot tjänsteman, skadegörelse och olaga hot. Huruvida polisen med det avbitna finger senare fått sjukhusvård är inte känt.

https://www.expressen.se/gt/krim/man-med-basebolltra-bet-finger-av-polisman/
https://polisen.se/aktuellt/handelser/2021/april/16/16-april-1633-valdhot-mot-tjansteman-skovde/?fbclid=IwAR1tRyUEH5eQCG-mpRQs3oH_C8bIqmLZmnL47qlgW86-Ah4peEHgaiQP8EQ

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.