20-årig man skjuten i Märsta, polis har gripet jämnårig för dådet

| 19 april, 2021

Strax innan klockan 21 på söndagskvällen larmades polisen om att en man i 20-årsåldern blivit skjuten i Valstaområde i Märsta. När polis anlände så hade 20-åringen så pass allvarliga skottskador i kroppen
att ambulanshelikopter tillkallades och förde honom till sjukhus. Polisen sade dock att han var talbar vid avfärden. Polisen spärrade av området och undersökte brottsplatsen under kvällen. De höll också förhör med vittnen till skjutningen knackade dörr samt spanade efter gärningsmannen som sprungit från platsen med ett flertal patruller.

Även polishund användes vid sökningen vid brottsplatsen. Eftersom vittnen sett gärningsmannen försvinna i en riktning sändes flera patruller ut i den riktningen. Detta gav resultat då en annan 20-årig man ungefär en kilometer därifrån strax därpå kunde gripas. Enligt uppgift ska den polis som grep den mannen befunnit sig framför spaningslinjen. Förutom att mannen nu är misstänkt för försök till mord så utreder de nu om där finns kopplingar till andra skjutningar och annan brottslighet som kan kopplas till honom.

https://svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/larm-om-skottlossning-i-marsta
https://www.expressen.se/nyheter/polisutryckning-till-marsta-misstankt-grovt-brott/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.