Nytt hot om skolskjutning, skola i Partille håller stängt

| 19 april, 2021

Under söndagen hittade en väktare på Allum centrum lappar om hot mot Lexbyskolan i Partille. Det ska enligt uppgift ha varit hot om en skolskjutning som skulle ske på skolan. Kommunledningen tillsammans med skolledningen har därför valt att hålla skolan stängd under måndagen. Under måndagsförmiddagen ska också polis vara på plats och patrullera. Skolan sände ut ett massutskick till personalen och eleverna att högstadieeleverna skulle ha distansundervisning medan sexorna som inte har någon dator att tillgå får vara lediga.

Polisens presstalesperson Thomas Fuxborg skrev på polisens hemsida om ärendet: ”Det finns i nuläget inget som tyder på hotet kommer att verkställas och ingen är gripen. Men naturligtvis tar vi denna typ av hot på största allvar och jobbar aktivt för att alla ska kunna känna sig trygga.”
En förundersökning angående grovt olaga hot är inledd.

https://nyheter24.se/nyheter/inrikes/957734-skola-i-partille-haller-stangt-efter-hot
https://sverigesradio.se/artikel/7720511

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.