Aday Bethkinne: När ska den nigerianska regeringen sätta stopp för detta?

| 20 april, 2021

Detta är Yana. Hon väntar än idag på att återförenas med sin dotter Rifkatu som kidnappades tillsammans med 275 andra skolflickor från Chibok i Nigeria. 

För sju år sedan, den 14 april 2014, slog den islamistiska terrorgruppen Boko Haram till mot den statliga gymnasieskolan i Chibok. Än idag är det fortfarande mer än 100 flickor kvar i fångenskap och av dessa vet man inte hur många som fortfarande lever. 

I en tid då många skolor i området stängdes ner på grund av den rädsla och hot som terrorgruppen Boko Haram spred, höll skolan i Chibok öppet. Terroristerna menade att skolorna spred “västerländsk utbildning” som de ansåg strida mot muslimernas värderingar. 

Efter några dagar slog terrorgruppen till och kidnappade 276 skolflickor. Över 40 flickor lyckades fly. Runt 100 flickor befriades i utbyte mot fångade Boko Haram terrorister. 

Yana berättar att hon känner mycket smärta i sitt hjärta varje gång hon talar om sin dotter Rifkatu. Skrattet försvann från familjen när dottern kidnappades. Hon är hoppfull och ber om mirakel för de kidnappade.

Organisationen som arbetar för de kidnappade flickornas frigivning har bett den nigerianska regeringen om hjälp utan någon framgång.

Den kristna befolkningen i Nigeria är dagligen väldigt hårt utsatt. De förföljs, kidnappas och dödas för sin tro. De lever under ständig skräck och många vet inte ens om de kommer att överleva natten. När ska den nigerianska regeringen sätta stopp för detta?

Aday Bethkinne

#BringBackOurGirls

 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

1 En tanke på “Aday Bethkinne: När ska den nigerianska regeringen sätta stopp för detta?

 1. Carl den 12

  Och när ska våran regering, på riktigt leva upp till jämlikhet och mänskliga rättigheter, särskilt när det gäller flickor som är barn på riktigt och deras familjer🤔

  Calle ser att det finns en orättvisa som Sverige är delaktig till, att dom som verkligen behöver våran hjälp till skydd inte räcker till dom som behöver det som mest.
  Här i Sverige är folk stolta över sig själva, när dom kan med sin sk godhet och PK-ism slänga sig, med ord som att den och den är rasist🙈🙉🙊
  Man, tar hellre det än glömmer och gömmer sig, bakom en självgod falsk fasad utav fel prioriteringar ang olika rätt insatser utav olika människors verkliga behov, alla dagar.

  All min omtanke och kärlek, går till flickorna och deras familjer❤

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.