Johan Westerholm: Kyrkovalet och Ulla Löfven – Ett val och en politiker som måste granskas

| 20 april, 2021
Ulla och Stefan Löfven. Skärmavbildning SVT.

“Söndagen den 19 september 2021 är det val i Svenska kyrkan. Alla medlemmar som är 16 år och äldre kan rösta på någon av de olika nomineringsgrupperna om hur de vill att Svenska kyrkan ska styras. Den 15 april var sista dagen för de olika nomineringsgrupperna att beställa valsedlar varför listorna till valet till kyrkomötet, motsvarande riksdagen, samt stifts respektive kyrkofullmäktige nu är fastställda.

Socialdemokraterna ställer upp i enlighet med ett flera decennier gammalt beslut om att ställa upp i alla val med egna representanter. Trots att Socialdemokraterna i grunden är ett sekulärt parti där kyrka och stat skall skiljas åt. I valet till kyrkomötet har den gränsen aldrig varit så diffus som vid årets val.”

Johan Westerholm

Läs på Ledarsidorna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.