Lotta Högrelius: Den humanitära stormakten Sverige kan inte ens se till att medicin finns tillgängligt för befolkningen

| 20 april, 2021

Inga mediciner finns på lager i Sverige längre och det ger ett undermåligt och farligt system för läkemedelsförsörjningen.

Liothyronin (sköldkörtelhormon T3) är restnoterat pga produktionsproblem och apoteken kan inte svara på när det kommer in. Kanske om 14 dagar…. Kanske.

Jag förlorade hela min sköldkörtel pga cancer 2017. Utan tillskott av sköldkörtelhormoner är jag körd och pga ett hopplöst system får jag inte det jag behöver för att må hyfsat ok nu. ETT preparat finns i Sverige…. Inga utbyten då de bundit upp sig till EN leverantör som ofta har problem. De flesta andra länder i Europa har flera alternativ. 

Har andra patientgrupper än den jag tillhör samma utsatthet och är de beroende av ett enda preparat utan valfrihet eller flexibilitet? En sorts blodtrycksmedicin och är den slut så…. Hoppsan! En sorts antidepressiva från en tillverkare och när de är slut så…. Ojsan! De flesta patientgrupper har flera preparat att välja på och blir inte lika utsatta som när den enda leverantören av det enda preparatet inte levererar. Varför har de satt oss i denna utsatta position? Pengar? 

Att leva med den ständiga tanken i bakhuvudet att utan syntetiska hormoner så dör jag är mentalt påfrestande. Det är inte första gången dessa preparat är slut och varje gång blir man lika stressad…Är det verkligen rimligt att vi ska behöva ha det så i Sverige idag? Är detta “vård i världsklass”?! Jag tycker inte det. 

Den humanitära stormakten Sverige kan inte ens se till att medicin finns tillgängligt för befolkningen. Det finns inga lager längre. Nedmonteringen av tryggheten är påtaglig inom allt fler områden. Vi ser dagligen i tv hur våldet och kriminaliteten sargat tryggheten men den är också totalt sönderslagen där den inte syns…. Vården brister, omsorgen går på knä och läkemedelsförsörjningen är inte att lita på.

Lotta Högrelius

3 tankar på “Lotta Högrelius: Den humanitära stormakten Sverige kan inte ens se till att medicin finns tillgängligt för befolkningen

 1. Genusvetaret kryper

  Flytta ifrån skitlandet. Det finns många alternativ där inkvoteringen inte gått så långt som här.

  Svar
 2. ulf

  Detta är en fullständigt grotesk värdemätare på hur den inkompetenta regeringen Löfven med sina ynkliga slavpartier värderar den svenska befolkningen och svenska skattebetalare.Dvs inte alls på snart åtta år,försök orka ta in det !!
  Den som är vaken på valdagen lägger sin röst på något annat kompetent och sverigevänligt alternativ i stället för att bidra till U landet sveriges fortsatta socialist rasering.
  Med S,V,Mp,C och L bevisar samhällsutvecklingen hur ett vansinnigt mångkulturellt inferno uppstår och ett välmående land fullkomligt rasar ihop medan statsministern jagar sina egna hjärnspöken ……….🤯🤯🙄

  Svar
 3. Carl den 12

  Det här är Svensk vanvård utav patienter, som har underfunktion eller saknar sköldkörtel helt !!!

  Calle ser ingen orsak till att Sverige ska skryta med sin vård, gällande kunskap, forskning och medicin Ang sköldkörtelpatienter.
  Det är allt för många som får allvarliga biverkningar utav Levaxin, som är det syntetiska hormon som vanligast rekommenderas och skrivs ut.

  Här har endokrinologi och vården lååååång väg att gå, innan patienterna får bästa möjliga vård och behandling dom så länge väntat på.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.