Man i 50-årsåldern skjuten av polis, misstänkt för grovt våld mot tjänsteman

| 20 april, 2021

Vid 16.30-tiden på måndagseftermiddagen larmades polisen i Karlstad till en mindre ort i kommunen. Där gick en man i 50-årsåldern bärsärkagång, slog sönder fönster med stenar och hotade folk med kniv. Innan polisens ankomst så han mannen med att slå sönder 4-5 fönster samt gått omkring med kniv och hotat dem som närmade sig honom. När polisen ankom till platsen så vände sig mannens ilska mot dessa och han närmade sig dem med kniven i högsta hugg.

När mannen inte lyssnade på deras order så såg poliserna ingen annan utväg än att skjuta mannen i ena benet. Mannen fördes därefter till sjukhus för vård. Där finns dock inga uppgifter på skadeläget för mannen. Under måndagskvällen höll polisen förhör med vittnen till händelsen och i väntan på den tekniska undersökningen som ska ske under tisdagen. Mannen är initialt misstänkt för grovt våld mot tjänsteman men han kommer troligtvis också att bli misstänkt för hotet mot de boende på orten och för skadegörelsen han gjorde. Polisens avdelning för särskilda utredningar kommer också att starta en utredning som de alltid gör när polisen öppnat verkanseld. Men det är en rutinåtgärd som alltid görs.

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/varmland/man-skjuten-av-polis-i-karlstad-kommun

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.