Partiledarnas ‘hyckleri’ om feminism – ‘skrävlande’ och ‘självupptagna’ populister som ‘dissar’ kvinnors väl och ve!

| 20 april, 2021

Regeringen lanserade 2017 en nationell strategi för att förebygga och bekämpa mäns våld mot kvinnor (HÄR och HÄR).

Det finns en läsvärd reflektion (HÄR) om en rapport (HÄR och HÄR) om mäns våld mot kvinnor som INGEN partiledare brydde sig om och följdaktligen ‘dissade‘ för en månad sedan.

Denna rapport var uppenbarligen INTE ‘populistiskt’ viktig för en månad sedan, men den borde varit ‘politiskt’ viktig.

Ingen av regeringens och dess stödpartiers ‘feministiska’ partiledare ‘höjde’ rösten vid tidpunkten, dvs Löfven, Lööf, Dadgostar, Sabuni, Stenevi och Bolund.

Dessa ‘skrävlande’ och ‘självupptagna’ feminister var ‘knäpptysta’.

Först efter den senaste tidens våldsdåd mot kvinnor ‘vattnades det i munnen’ på några av partiledarna för att ‘plocka’ populistiska poänger.

Kristersson, Åkesson och Busch gjorde sig INTE heller hörda och ställde regeringen till svars gällande den nationella strategin. Hade varit ett ypperligt tillfälle att ifrågasätta resultatet av regeringens nationella strategi mot ett samhällsproblem som orsakar lidande och död.

Alla stora ord om feminism och kvinnors väl och ve som bortblåst.

Snacka om att ‘sitta i samma båt’ av ‘dissande’ – en samling politiska och populistiska ‘rötägg’.

De ‘riktiga’ feministerna är nog de ‘alldagliga’ och ‘helt vanliga’ männen och kvinnorna i samhället. 

De syns och hörs inte, men står båda upp för kvinnors (och mäns) väl och ve.

Göran Svensson är internationellt verksam forskare och forskningsledare inom Business & Management –  skriver som privatperson ‘pang på rödbetan’ om aktuella samhällsfrågor ‘utan krusiduller’ (nordinavia.se)

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Författare: Göran Svensson

är internationellt verksam forskare och forskningsledare inom Business & Management – skriver som privatperson på sin blogg (https://nordinavia.se) ‘pang på rödbetan’ om aktuella samhällsfrågor ‘utan krusiduller’.

1 En tanke på “Partiledarnas ‘hyckleri’ om feminism – ‘skrävlande’ och ‘självupptagna’ populister som ‘dissar’ kvinnors väl och ve!

 1. Anders

  Dagens politiker är rejält skakis nu . Kommer det en polischef eller en “GW” typ med kurage och säger som det är , att invandringen och den misskötta integrationen är orsaken till allt detta . Och att allt uppstått ur politiska beslut . Då träffar skiten fläkten . Och då kan inte ens en hånleende liten justitieminister förklara sig trovärdigt .
  Och då får hela sopgänget se sig om efter något annat att göra efter valet. Men ekonomiskt behöver vi inte oroa oss för den politiska adeln .
  Vi kommer inte se himlen på flera år pga alla fallskärmar som vecklas ut . Allt sådan håller på att gås igenom nu så ingen står utan när valet räknas ihop nästa år .

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.