Tingsrätten gick inte på åklagarens yrkan om försök till mord då dom föll i rättegång mot en “Fagerstabo” som stack kniven i en annan person.

| 20 april, 2021

I ett Facebookinlägg från måndagen skriver Fagersta Nyheter att dom fallit för den “Fagerstabo” i 20-årsåldern som tidigare knivhuggit en man i Västerås. 20-åringen dömdes till tre års fängelse och efter avtjänat straff utvisning på tio år. Enligt uppgift stod mannen stod åtalad för försök till mord efter att ha knivhuggit en jämnårig man i stadsparken fyra gånger en kväll i december förra året. Mannen blev allvarligt skadad men hade rena turen att huggen inte träffade livsviktiga organ. Men istället för att gå på åklagarens yrkan om att 20-åringen skulle dömas för mordförsök så ändrade tingsrätten domen till att endast bli grov misshandel i domen vilket blir ett betydligt lägre straff än om det skulle röra sig om domen fastställt åklagarens yrkan om försök till mord.
Man frågar sig varför tingsrätten ser så milt på att en person sticker kniven i en annan fyra gånger?

https://www.fagersta-posten.se/logga-in/fagerstabo-doms-for-knivdad-utvisas-ur-landet
https://www.facebook.com/694500467367866/posts/2154599768024588/?sfnsn=mo

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.