17-åring som varit i Sverige ett och ett halvt år utvisas inte efter dom om våldtäktsförsök

| 21 april, 2021

I dagarna har där fallit dom om ett polisärende som inträffade en natt under sommaren i fjol. Det var då en kvinna blev attackerad av en då 16-årig pojke utanför hennes port i området vid Värnhemstorget i Malmö.
Vid attacken försökte pojken även våldta kvinnan. Enligt uppgift som framkommit i rätten så ska 16-åringen till en början huggit tag i kvinnan och kysst henne på halsen. När då kvinnan avvisade hans närmanden så blev han allt aggressivare och fick ner kvinnan på marken. Där sparkade eller stampade han kvinnan fyra-fem gånger i ansiktet och på bröstkorgen.

Därefter ska 16-åringen lagt sig över kvinnan och försökt dra ner hennes respektive sina egna byxor så han skulle kunna genomföra en våldtäkt. Kvinnan som kämpade och skogs för livet fick i detta skede mannens DNA på sin kavaj. Vad som hände härefter är höljt i dunkel, men 16-åringen avbryter helt plötsligt attacken och springer från platsen. Om detta kan bero på att 16-åringen blev skrämd eller dylikt är inte känt. Under alla omständigheter så har slagsmålet mellan 16-åringen och kvinnan väckt en av hennes grannar som tog sig ann henne och larmade polisen.

I rättegången mot den nu 17-åriga mannen så nekar han till anklagelserna. Men tingsrätten tror inte på honom och då hans DNA fanns på kvinnans kavaj så bedömer tingsrätten att det utom allt tvivel är han som utfört överfallet. 17-åringen döms till ungdomsvård och att betala ett skadestånd på 70 000 kronor till kvinnan. Men trots att den 17-åriga mannen bara bott i Sverige i ett och ett halvt år och redan har ett gediget straffregister och att han redan varit omhändertagen och placerad för vård så ville rätten inte utvisa honom.

Detta trots att åklagaren begärt utvisning i sin framställan. Tingsrättens motivering till att inte utvisa 17-åringen var att 17-åringen har sin mamma och syster i Sverige och att han inte har någon kontakt med sin far i hemlandet.
Man ställer sig nu frågan vad detta är för en motivering som tingsrätten gör?
Är det verkligen meningen att Sverige ska ta hand om alla dessa kriminella som skulle kunna utvisas bara för att de har en syster eller mor i landet?
Är det inte meningen att domstolarna i Sverige ska jobba för att göra landet säkrare för gemene man och kvinna, men gör de det med sådana domar?

https://www.expressen.se/kvallsposten/forsokte-valdta-kvinna-17-aring-utvisas-inte/

 • 2
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

1 En tanke på “17-åring som varit i Sverige ett och ett halvt år utvisas inte efter dom om våldtäktsförsök

 1. sala

  Rättsväsendet har korrumperats. Glöm påföljder som utvisning.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.