| 21 april, 2021

Vid 18.10-tiden på måndagskvällen larmades Göteborgspolisen till ett “bråk” nära Doktor Sydows Gata på södra Guldheden. Det var flera boende som ringde och larmade om “bråket” som var mellan mellan flera personer.
Polisens presstalesperson Peter Adlersson säger: “Det är två män som har blivit attackerade, men det är oklart av hur många. Någon av dem ska ha haft ett järnrör och hammare som har varit inblandade i den här misshandeln.”
När polisen anlände till platsen fann de två skadade män, en av dem var en man i 45-årsåldern som var allvarligt skadad och som fördes till sjukhus.

Polisen utreder ärendet som försök till mord. På tisdagen hämtades en man i 50-årsåldern in till förhör. I samband med att mannen hämtades in så gjorde polisen husrannsakan hos mannen. Efter att han förhörts så anhölls han misstänkt för försök till mord.
Peter Adlersson säger: “Det är inte uteslutet att att fler personer kommer att hämtas in till förhör.”
Skadeläget för den 45-åriga mannen var fortfarande på tisdagen allvarligt. Hur allvarligt skadad den andra mannen som polisen fann på brottsplatsen är inte känt. Ett vittne till “bråket” eller misshandeln berättar att han såg att flera personer stod och började putta på varandra nära spårvagnshållplatsen Doktor Sydows Gata.

Ögonvittne säger till GP: “Jag trodde det var på skoj först. Men en av dem blir nedslagen och en eller två personer sparkar på överkroppen, ansiktet och huvudet.”
Ögonvittnet berättar vidare att denne såg att en person tog fram ett järnrör och slog en annan person hårt i ansiktet och huvudet. Det var tumultartat, upp mot åtta personer var inblandade. En tjej går emellan och försöker få slut på misshandeln. Men även flera andra personer som bevittnade misshandeln ska också ha sagt till och ropat åt gruppen att sluta. När polisen kom till platsen var de flesta som var involverade i bråket försvunna. Polisen frågade år vilket håll de sprang. Ögonvittnet sade då att de kunde följa blodspåret, detta då det var fullt med blod på platsen.

Enligt uppgift var det ett stort pådrag på platsen, med flera polisbilar, polisbussar och ambulanser. Området spärrades av för teknisk undersökning. Senare knackade polisen även dörr i området för att få fler vittnesuppgifter. Med anledning av polisinsatsen stoppades spårvagnstrafiken på linje 10 mellan Wavrinskys plats och Doktor Sydows Gata. Stoppet var avklarat vid halv tolv-tiden på måndagskvällen. Det är fortfarande inte känt på tisdagskvällen om polisen tagit in fler till förhör eller det ännu bara är den 50-åriga mannen som tidigare på tisdagen tog in till förhör och senare greps.

https://www.gp.se/nyheter/göteborg/man-anhållen-misstänkt-för-mordförsök-på-guldheden-1.45213259?fbclid=IwAR0b2nqw1pdE9njLUoMW_9g5r2XWyebpQYrqAZ8V-IdSYc_jOpP7zJm177k
https://www.youtube.com/watch?v=61Xc14X07rI

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.