Jimmie Åkesson: En robust folkräkning, med krav på fingeravtryck för den med oklar identitet

| 21 april, 2021

Svenska staten har tappat greppet om befolkningens omfattning och många individers identitet. Vi behöver en ordentlig folkräkning där det inte lämnas något utrymme för fusk eller felaktigheter av något slag. I praktiken innebär det att den som är född i ett land utan fungerande stat måste avkrävas biometriska data, till exempel fingeravtryck, för att legitimera sig. Detta vid såväl själva folkräkningen som vid kontakter med myndigheter. 

Folkräkningsfrågan och behovet av krafttag mot bedrägerier mot socialförsäkringssystemet ter sig kanske som två olika frågor, men det är egentligen samma sak. Sverige behöver en folkräkning, dels för att det inte anstår en modern demokrati att inte ha en susning om hur många, eller vilka, som vistas i landet. Dels för att det i ett välfärdssamhälle som vårt är extra viktigt att med alla medel förhindra möjligheten att fuska med sin identitet för att till exempel få ut bidrag som man inte har rätt till. 

Vårt välfärdssystem är till stor del konstruerat utifrån grundförutsättningen att människor är ärliga. Det är, kan man säga, byggt på den i det äldre Sverige kulturella självklarheten: Bidrag är till för dem som behöver dem och man stjäl inte pengar från de sjuka och utsatta. 

Det var länge sedan den tanken passerade sitt bäst före-datum, tyvärr. 

Redan för mer än ett år sedan lyfte Sverigedemokraterna förslag för att genomföra en noggrann folkräkning, inkluderande krav på till exempel fingeravtryck. Med dessa förslag skulle vi få en robust folkräkning och även sätta stopp för fusket med välfärdssystemet och minimera risken för att människor som ägnar sig åt organiserad kriminalitet eller terrorism går under myndigheternas radar. 

Artikeln från Sverigedemokraterna (från januari förra året) finns här: https://www.svt.se/…/migrationsverket-far-kritik-for…

Dagens SVT-artikel som skärmdumpen kommer ifrån: https://www.svt.se/…/migrationsverket-far-kritik-for…

Jimmie Åkesson på Facebook

 • 12
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

2 tankar på “Jimmie Åkesson: En robust folkräkning, med krav på fingeravtryck för den med oklar identitet

 1. Anderssonskan

  Jimmie
  Du måste lära dig att hålla tyst. Nu kan inte sossar och centerpartister föreslå en förbättring av folkbokföringen på minst 5 år . Det verkar vara inkubationstiden för allt du säger Sedan kan svikarna ta upp dina lösningar och kalla dem sina ,
  Och så är det med alla dina bra förslag . Så kontentan blir att du försenar all politisk utveckling pga beröringsskräcken .
  Men om drygt ett år , kommer nya kvastar att sopa.

  Svar
 2. Lars J

  Alla som ”flyr” till Sverige och kommer utan adekvata Id-handlingar ska avkrävas fingeravtryck, DNA-analys, iris (ögon) och ansiktsigenkänning. Skulle underlätta inte minst vid anhöriginvandring.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.