Aday Bethkinne: Jag kommer aldrig att ge upp kampen om folkmordet

| 23 april, 2021

För 106 år sedan försökte man utrota mina förfäder. Man halshögg och sköt männen, våldtog och dödade kvinnorna, alla ofödda barn som fanns i mammornas magar slets ut. Konvertera till islam eller dö, sade turkiska och kurdiska soldater. De som hann fly gjorde det, resten valde döden. Alla skulle dö av svärdet. Hjälplösa barn kidnappades och växte upp i muslimska familjer. 

Målet var att utrota alla kristna minoriteter i landet. De som överlevde fick sitt språk förbjudet, man tvingade alla att bära turkiska namn, man förstörde religiösa helgedomar, man konfiskerade egendom och land som tillhört ursprungsbefolkningen i tusentals år. 

Dagen kommer då Turkiet kommer att tvingas erkänna detta fruktansvärda folkmord på över 2 miljoner syrianer/assyrier/kaldéer, armenier och greker. Turkiet fördömer och hotar alla länder som nämner detta folkmord. Det är strängt förbjudet och straffbart att prata eller skriva om det i landet. De menar att de flesta dog på grund av krig och hungersnöd. 

Jag kommer aldrig att ge upp kampen om folkmordet. Det är en del av mitt liv. Konsekvenserna från den tiden har påverkat mitt liv och miljontals människors liv. Vi är många i världen som kämpar för rättvisan. För att offren, våra förfäder, ska få frid. 

Sveriges regering och statsminister Stefan Löfven måste våga konfrontera Turkiet och erkänna det som riksdagen 2010 erkände som ett folkmord. Imorgon den 24 april väntas USA:s president Joe Biden att erkänna Seyfo 1915.

Vi ger inte upp kampen. Jag är Seyfo-ättling.

Aday Bethkinne

#Seyfo1915


DONERA – stöd oss

SWISH: 0735 29 63 35

Skriv “Gåva” som meddelande

Paypal:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.