Mattias Lindberg skriver i Bulletin om den felaktiga och illasinnade kritiken mot Volvos logotyp:

| 23 april, 2021

“Aftonbladets ledarskribent försöker göra identitetspolitik av Volvos logotyp. Detta är inte bara olustigt, utan kan också i förlängningen leda till självcensurering och politisering av marknadsföringen hos privata företag. Även logotypens viktighetsgrad bland samhällsfrågor man kan engagera sig i reser frågetecken”

“Jonna Sima försöker göra identitetspolitik av Volvos logotyp. Hon har gett sig på logotypen just för att den liknar en manssymbol. Man undrar vad syftet med detta är. Ska hon ge sig på fler företag som har logotyper som på något sätt påminner om gamla manssymboler? Bedriver hon någon slags opinionsbildning mot män? Menar hon att det är omodernt att vara man eller tycka att manlighet kan uppfattas positivt? Är hon motståndare till att manlighet associeras med styrka ibland? Är hon isåfall även motståndare till att kvinnosymboler används av företag?

Dessutom finns något olustigt över att inte lämna privata företag ifred. Varför ska Sima från sin inflytelserika position försöka starta ett drev mot ett privatägt företag för en logga som använts under lång tid och är väl inarbetad på marknaden?  Det är inte så att symbolen står för något allmänt negativt mot kvinnor eller för historiskt kvinnoförtryck.”

“Inte ens från identitetspolitisk synvinkel kan logotypen vara en viktig fråga. Den som verkligen bryr sig om kvinnors fri och rättigheter i Sverige bör hellre lägga engagemang på att kritisera hedersförtryck och på moralpoliser i förorten som har åsikter om kvinnors klädsel.”

Mattias Lindberg

Läs i Bulletin


DONERA – stöd oss

SWISH: 0735 29 63 35

Skriv “Gåva” som meddelande

Paypal:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.