Nähä? “ID-kontroller vid invandring brister”

| 23 april, 2021
”Med nuvarande rutiner, resurser och ansvarsfördelning är det ingen aktör som fullt ut kontrollerar äktheten i den sökandes handlingar”, skriver Riksrevisionen. Bilden är från en passkontroll på Arlanda. Foto: Fredrik Sandberg/TT
“Det finns allvarliga brister i hur Migrationsverket och ambassader arbetar med att klarlägga identiteten på anhöriginvandrare.Detta kan resultera i skenäktenskap, människohandel och att personer som inte har rätt att vara i Sverige får uppehållstillstånd.

Riksrevisionen har gått igenom hur Migrationsverket, ambassader och generalkonsulat handlägger ärenden med personer som ansöker om att få flytta till Sverige som anhöriga till redan invandrade. Det är inte enskilda ärenden som har granskats, utan vilka förutsättningar som har funnits för att göra ett bra och rättssäkert arbete.

Riksrevisionen är inte nöjd med den rättsliga kvaliteten…”

Läs i Världen Idag


DONERA – stöd oss

SWISH: 0735 29 63 35

Skriv “Gåva” som meddelande

Paypal:

 • 4
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

1 En tanke på “Nähä? “ID-kontroller vid invandring brister”

 1. Anderssonskan

  Ytterligare ett område där sossarna skiter i landets väl och ve .
  Morgan Johansson är en stolthet för den socisldemokratiska rättstraditionen .
  Jag tror det är Linda (hjärndöd) Snecker som hjälper honom på kansliet.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.