Sprängning på balkong i Larsboda i Farsta, Nationella bombgruppen befarar fler explosioner.

| 23 april, 2021

Ytterligare en sprängning i Farsta denna veckan, denna gången i bostadsområdet Larsboda. Larmet om sprängningen kom till polisen vid 03.50-tiden under natten till fredagen och enligt de boende så har det varit en rejäl smäll. Enligt polisen så ska sprängningen ha inträffat på en balkong på andra våningen. Men explosionen ska ha skadat två balkonger och på dessa har rutor och balkongdörrar gått sönder. Enligt polisen ska dock ingen person ha skadats vid sprängningen.

Nationella bombskyddet har varit på plats för att undersöka platsen, de bedömde läget som att det finns risk att det kan ske ytterligare explosioner så därför kommer polisen att utrymma lägenhetshuset mitt emot det drabbade huset på fredagsmorgonen då det finns risk att splitter kan träffa detta hus om ytterligare explosioner inträffar. Däremot får de boende i huset som redan drabbats vara kvar i sina lägenheter. Lägenheten som drabbades är enligt polisen avspärrad och polisen har startat en förundersökning om allmänfarlig ödeläggelse i ärendet.

Som jag skrev innan så är detta den andra sprängningen denna veckan i Farsta. Polisen ska nu undersöka om där finns kopplingar mellan sprängningarna. Under den tidiga fredagsmorgonen sade polisens presstalesperson Anna Westberg att det var för tidigt att säga något sådant. Under fredagsmorgonen var ingen gripen för nattens sprängning och det är oklart om polisen har någon misstänkt för denna.

https://www.expressen.se/nyheter/explosion-vid–lagenhet-i-farsta/
https://svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/bostadshus-utryms-efter-explosion-i-farsta

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.