Man lindrigt skadad vid skjutning i Landskrona, polisen utreder om det finns koppling till en allvarlig knivhuggning i samma område vid samma tidpunkt.

| 24 april, 2021

Strax innan klockan 20 på fredagskvällen fick polisen i Landskrona in flera larm från Rönnebergsgatan om en skjutning. Både polis och ambulans sändes till adressen. När de anlände påträffades en person i 20-årsåldern med skottskador. Enligt uppgift ska personen varit i eller i anslutning till en personbil när skjutningen ägde rum. Polisen spärrade av flera adresser på Rönnebergsgatan i utredningssyfte, dock var polisen under fredagskvällen förtegna om vilka adresserna var. Enligt uppgift så handlar det om själva brottsplatsen plus ett par andra adresser.

Polisen söker efter en eller flera gärningspersoner. Och det finns olika vittnesuppgifter om detta samt om hur gärningspersonen eller personerna lämnade brottsplatsen. Där finns uppgifter om att personen, personerna sågs springa från platsen, men också uppgifter om att den, de lämnade platsen på moped eller motorcykel. Enligt polisen så sökte de fortfarande sent på fredagskvällen efter gärningspersonen eller gärningspersonerna samtidigt som utredningsarbetet fortgår på brottsplatsen och de andra adresserna.

Strax efter klockan 21 så meddelade polisen att den skjutne personen var en man och han enbart blivit lindrigt skadad vid skjutningen. Samtidigt så meddelade de att polisen påbörjat dörrknackning på adresser på och omkring Rönnebergsgaran för att hitta vittnen till skjutningen. Polisen hade ännu sent på fredagskvällen inte brottsrubricerat skjutningen och där var fortfarande ingen gripen i ärendet.

Under fredagskvällen inträffade ytterligare ett grovt brott i Landskrona som polisen ser in på om brotten har samband med varandra. Vid det andra brottet blev en man allvarligt skadad vid en kniv eller stickattack. Ett brott som polisen rubricerat som misshandel. Att polisen ser in på om brotten har samband ned varandra ör att de inte hände så långt från varandra, varken i tid eller geografiskt. Dock vill polisen säga att under fredagskvällen fanns inga konkreta bevis att brotten är sammanlänkade. Ingen var under fredagskvällen misstänkt eller gripen i något av de två grova brotten.

https://www.expressen.se/kvallsposten/skottlossning-i-landskorona/

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.