Förstärkt fransk lagstiftning mot islamistisk terrorism

| 26 april, 2021

“Efter ännu ett islamistiskt terrorattentat skärper Frankrike nu de lagar som ska kontrollera terroristdömda personer efter avtjänat fängelsestraff. Frankrike närmar sig därmed det regelverk som Storbritannien redan har. Lagförslaget utökar också möjligheterna att stänga samhällsskadliga moskéer och att elektroniskt övervaka personer som radikaliseras i sin ensamhet.

Endast en dryg vecka efter knivattacken mot den 49-åriga kvinnliga polisen utanför polisstationen i Rambouillet sydväst om Paris lanserar den franska regeringen ett lagförslag om kontroll av terroristdömda efter avtjänat straff. Det senaste attentatet är det tredje i raden av islamistiska knivattacker mot franska tjänstemän sedan senhösten 2020.”

Läs i Doku


DONERA – stöd oss

SWISH: 0735 29 63 35

Skriv “Gåva” som meddelande

Paypal:

  • 1
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.