Inbrott på tidningsredaktion i Växjö. Tjuvarna brukade våld för att undkomma väktare som var först på plats.

| 26 april, 2021

Vid halv två på natten mot måndagen larmade väktare ut polisen till ett inbrott som de i sin tur blivit larmade till via inbrottslarm. Enligt uppgift ska inbrottet skett på Smålandspostens lokaler i Växjö, och när väktarna anlände till platsen så mötte de två gärningspersoner som lämnade lokalerna. När väktarna då försökte stoppa tjuvarna blev de istället angripna av tjuvarna, och dessa lyckades fly från platsen i ett fordon. När polisen anlände kunde de konstatera att tjuvarna hade tagit sig in i Smålandspostens lokaler genom att krossa ett fönster.

Ett antal datorer var flyttade men det var under natten inte klart om något stulits från platsen.
Polisens presstalesperson Katarina Rusin sade på måndagsmorgonen: “Man har lyckats flytta på godset och då har man gjort sig skyldig till stöld även om man, låt säga hypotetiskt, inte har fått med sig någonting från platsen.”
I nuläget har polisen ingen misstänkt eller gripen i ärendet som rubriceras som stöld och våld mot tjänsteman. Enligt uppgift så ska tjuvarna varit klädda i mörka kläder, men något annat signalement finns inte på gärningspersonerna.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.