Misstänkt farligt föremål på Arlanda, Terminal 5 utrymd

| 26 april, 2021

Terminal 5 på Arlanda utrymd efter att en väska hittats på flygplatsen med vad polisen menar kan vara ett misstänkt föremål. Enligt uppgift så larmades polisen om ärendet tretton minuter över åtta. Enligt uppgift så var det en ordningsvakt på flygplatsen som uppmärksammade väskan. Och i och med att man inte med en gång kunde säga att föremålet var ofarligt så utlöstes stort larm och terminal 5 utrymdes. Resenärer från Terminal 5 har enligt vittnen på platsen flyttats över Terminal 4. Och polisen har satt ut vakter som ska hindra att ingen kommer in i terminal 5 och att de som är där lämnar platsen.

Enligt uppgift så har även Nationella bombgruppen kallats till platsen men vid 11-tiden var det inte klart om de anlänt.
Towe Hägg på polisen i Stockholm säger: “Det är klart att bombgruppens kompetens är efterfrågad.”
Polisen har upprättat en förundersökning om allmänfarlig ödeläggelse men i nuläget är ingen gripen i ärendet. De avböjer också att kommentera om någon är misstänkt för brott.
Swedavia bekräftar att det pågår en säkerhetshändelse men vill inte lämna några fler detaljer.
Swedavias presschef Robert Pletzin säger i ett uttalande: “Vi kan säga att plan kan landa på terminal 5 men det går inte att resa ut för tillfället.”

I nuläget är det oklart vad som gjorde att väskan uppfattades som misstänkt. Och enligt resenärer och arbetande som Expressen talat med var det till en början oklart vad som hänt. “Andreas” som arbetade i Terminal 5 sade: “Vi skulle göra ett arbete på plats och då gick larmet, eftersom de hittat ett mystiskt föremål på plats. Först trodde vi att det var ett brandlarm, men det visade sig att det var det inte.”
Han berättar också att omständigheterna kring utrymningen av terminalen till en början var oklara. Han menar att alla förstod inte först vad det var, men sen kom polisen och då började folk gå.

Han säger vidare: “Vi har inte fått någon vidare information om när vi kan komma tillbaka till terminalen. Stämningen utanför Arlanda är dock lugn, men polisnärvaron märks av. Man hör lite polissirener och larmet som ljuder.”
Uppdatering: Vid 12.30-tiden avbröts insatsen på Arlanda flygplats då polisen meddelade att väskan undersökts och att den inte innehöll något farligt föremål. Om förundersökning om allmänfarlig ödeläggelse som startades innan polisen visste om det rörde sig om ett farligt föremål eller inte kommer att fortsätta är ännu inte känt.

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/terminal-5-pa-arlanda-utrymd-vaska-ska-undersokas
https://www.expressen.se/nyheter/misstankt-farligt-foremal-pa-arlanda–terminal-5-utryms/

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.