Två barn kom ut från Ica, erbjöds köpa hasch. När barnen inte ville köpa blev en av dem misshandla och båda rånade

| 26 april, 2021

Denna nyhet är en gammal nyhet men som mainstreammedia inte skrev om förrän i söndags. Själva händelsen eller rånet skedde redan på söndagskvällen den 4 april i år. Och det var två pojkar, som båda var under 18 år som blev rånade och slagna i Västra hamnen i Malmö. Under kvällen som rånet skedde hade pojkarna spelat Bingolotto tillsammans med den ena killens mamma och efteråt bestämde sig killarna för att besöka skateparken i Stapelbäddsparken i Västra hamnen. På väg dit så gjorde killarna ett snabbt stopp på Ica. Och det var därefter de korsade väg med två för dem helt okända personer.

En av killarna berättar efter rånet i förhör med polisen: “Vi fortsätter åt vårt håll och dom fortsätter förbi oss. Jag tittar bakåt och ser att dom två killarna vi mötte har vänt och börjat gå efter oss. Jag säger till min vän att vi ska gå snabbare för killarna som är bakom oss har börjat gå snabbare. Dom två killarna börjar skrika ”grabbar” flera gånger efter oss.”
Till slut stannade de två killarna och gärningsmännen kom ifatt dem. Varpå en av gärningsmännen frågade om de ville köpa hasch. Den ena gärningsmannen var en 14-årig pojke och tog enligt offren fram en haschbit ur kalsongerna.

Den andre, en 20-årig man, stod då tyst och iakttog. När offren svarade att de inte ville ha hasch tog de två gärningsmännen stryptag på dem.
En av killarna fortsätter att berätta i förhöret med polisen: “Jag försöker kämpa emot, men den mulliga killen tog tag i mitt adamsäpple och tryckte hårt på det. Det gjorde väldigt ont, jag har fortfarande ont i det. När han trycker mot mitt adamsäpple så säger han ifall jag kämpar emot så kommer han att misshandla mig. Jag blev ju rädd.”
Därefter ska den yngre av gärningsmännen utdelat ut två slag i ansiktet så hårt att killens tand gick sönder.

Samtidigt som detta händer så tvingade den äldre gärningsmannen till sig mobilen från sitt offer. Gärningsmännen fick med sig en Iphone från den och en femtiolapp från den andra. Enligt polisförhören så släppte sedan gärningsmännen de två killarna efter att gärningsmännen sagt år dem att springa från platsen. När killarna sprang så hörde de hur gärningsmännen skrek dödshot mot deras familjer. Killarna var dock så pass kalla att de bestämde sig för att iaktta gärningsmännen på avstånd samtidigt som de ringde polisen. När killarna iakttar sina rånare så ser de att en taxi stannar hos gärningsmännen och att de kliver in i denna.

Killarna berättar detta för polisen och stannade taxibilen och i den hittades två unga killar som stämde in på signalementen. I bilen, gömt under ett säte, hittades även mobilen som stulits av den ena pojken. Den äldre gärningsmannen greps och den yngre kördes hem då han inte är straffmyndig. I förhör med polisen erkänner den äldre av gärningsmännen att de befunnit sig vid platsen när brottet hände. Han berättar att han inte vet varför hans kompis slog den ena pojken. Han blev stressad av situationen och höll kvar sitt offer i halsen för att han inte skulle springa i väg och ringa polisen. Han tog telefonen av samma anledning.

Den yngre gärningsmannen erkänner att han slagit det ena offret. Men han nekar till att ha stulit någon mobil eller någon femtiolapp. Han menar att det enda han har gjort sig skyldig till är att hamna i slagsmål med pojken. Den äldre gärningsmannen åtalas nu för rån och övergrepp i rättssak, men han nekar till denna anklagelse. Den yngre av gärningsmännen åtalas inte då han inte är straffmyndig.
När man läser detta så frågar man sig varför den äldre inte också åtalas för rån och medhjälp till grov misshandel?
Eller är det så att polisen inte ansåg att killarna blev rånade och att den ene blev misshandlad?

En annan fråga som dyker upp hos mig är varför den yngre inte är omhändertagen och placerad på ungdomshem då han uppenbart är farlig för sin omgivning och att han dessutom sysslar med narkotikaförsäljning?
Eller är det så där också att polisen inte tycker ärendet är tillräckligt grovt för att 14-åringen ska omhändertagas enligt LVU?
Man frågar sig i så fall vad som krävs för myndigheterna för att ett sådant omhändertagande ska ske?
För enligt mig är det helt klart att även denne person ska avlägsnas från samhället precis som den äldre av dessa två gärningsmän.

https://www.expressen.se/kvallsposten/krim/barnen-kom-ut-fran-ica-blev-ranade-pa-gatan/?utm_medium=link&utm_campaign=social_sharing&utm_source=facebook&social=fb&fbclid=IwAR0C5yGsbWZyUlmNQ_03onep-_nDNq-BDPtcU8oDWKo3pAuW2ALVKXWO0FY

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

2 tankar på “Två barn kom ut från Ica, erbjöds köpa hasch. När barnen inte ville köpa blev en av dem misshandla och båda rånade

 1. Anders

  Det var bra att den ena grabben kördes hem till sina föräldrar . Då vet vi att han kommer inte att ställa till mer jävelskap. Och med de regler M Johansson skapat håller vi polis och socialfolket sysselsatta.
  Om någon tappar tron på systemet , så rekommenderar jag den personen att köpa Aftonbladet .
  I deras värld finns det inga problem med invandring och integration .
  Man har fullt upp med kylardekalen på Volvobilar.
  Kan läsas under kategorin ‘Hata allt Svenskt’

  Svar
 2. Göran

  “Gärningsgossen” som är 14…hur har man kommit fram att han är 14 borde vara en intressant fråga. “Dom” är påfallande ofta just 14.
  Men eftersom Sverige behandlar alla minderåriga som “personer utan fungerande impulskontroll och utvecklad frontallob” så kan man gång på gång konstatera att det är just det dom har: En väldigt välutvecklad frontallob som noggrant kalkylerar risken för att åka dit och få straff. Den risken är nära noll och om de åker dit är straffet…. noll.
  Frågan är om det inte är de styrande politikernas frontallober vi skall börja diskutera, för deras verklighetsuppfattning är klart underlägsen dessa förslagna ungdomars.
  Kan man kanske tala om ett “fjortis syndrom” bland våra styrande politikerna?

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.