Allas lika värdighet? “Röstar på SD – tvingas sluta på ungdomsgården”

| 27 april, 2021
Stefan Cronlund, Ockelbo. Foto: LISA MATTISSON

Fritidsledaren och SD-väljaren Stefan Cronlund fick i dag sparken från jobbet på ungdomsgården i Ockelbo – för att han medverkat i Expressens reportage om Sverigedemokraterna.

Stefan Cronlund var en av de SD-röstare som Expressen intervjuade i helgens reportage om varför Sverigedemokraterna växt sig så stora i den lilla kommunen i Gävleborg. En av fyra röstade på SD förra valet, och i skolvalet röstade också en av fyra unga på SD.

I februari förra året började han jobba på ungdomsgården i Ockelbo som timanställd, ett jobb han fick på tidigare meriter inom ungdomsidrotten. Stefan Cronlund har tillbringat en stor del av livet som simtränare, med simmare på elitnivå som deltagit i både OS och VM.

Det är ett deltidsarbete han skött vid sidan om jobbet som lastbilschaufför. Ungdomsgården drivs av ABF, arbetarrörelsens studieförbund som har starka band till Socialdemokraterna.

Stefan Cronlund berättade i reportaget att han röstade på SD. Efter det sägs han nu upp med omedelbar verkan, efter ett möte i ABF Gästrikebygden på måndagen.”

Expressen


DONERA – stöd oss

SWISH: 0735 29 63 35

Skriv “Gåva” som meddelande

Paypal:

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

4 tankar på “Allas lika värdighet? “Röstar på SD – tvingas sluta på ungdomsgården”

 1. Anders

  Och på TV sitter Olle Wästberg och oroar sig för Demokratin.
  En Man som hela sitt liv haft händerna långt nere i syltburken . Han anser att politiker kan missköta ett land hur långt som helst . När väljarna sent om svider fått nog .
  Då hotas Demokratin .
  Med sådana vänner behöver Sabuni inga ovänner .
  Det sovande folket kommer att vakna upp till nästa val .
  Och förhoppningsvis ställa tillrätta.

  Svar
 2. Carl den 12

  Att inte ha rätt politisk åsikt på fritidsledarutbildning, kan redan där bli bekymmer för en blivande fritidsledare.

  Calle ser att rätt åsikt och att rösta på rätt parti, behöver inte vara avgörande hur man är i sin roll som ledare och bemöter unga.

  Tyvärr, blir fritidsgårdar en mötesplats för innebörd beundran, som handlar om att forma ungas politiska åsikter åt vänster.

  Svar
 3. Sala

  Vad hade hänt om killen som fick sparken varit färgad?

  Vad är viktigast, pigment eller åsikt?

  Svar
 4. ulf

  Det sjuka samhällets symtom och inkrökta idiotism skapar en idiotisk åtgärd,vad är skadligt nästa gång, sunt förnuft ? De som tycker detta beslut är rätt är sannerligen mindre medvetna,för att inte säga helt urblåsta på sans och vett.Omkörda i utvecklingen,gaphalsar från förr.Grottmännisko nivå 🙄
  SD är framtiden för ett Sverige i förfall.Vårt land försvinner,vakna ni som fortfarande kan och orkar !!!🇸🇪🇸🇪🇸🇪Det räcker att ni tar hand om vårt eget folk. 🇸🇪 Vårt eget Svenska kämpande stolta folk 💪🏻 🇸🇪🇸🇪

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.