Bränder fortsätter grassera i och omkring Lund, tre bränder i ladugårdar de sista två dygnen

| 27 april, 2021

Det fortsätter att brinna i Lund med omnejd. Men nu är det inte skolor som brunnit, de sista två dygnen har det varit tre ladugårdar som brunnit. I alla bränderna så misstänker polisen att någon tänt på dessa ladugårdar. I morse vid klockan sex var det dags för den tredje branden och enligt räddningstjänsten hade det nog brunnit i flera timmar innan den upptäcktes. Branden var dock inte så svårsläckt denna gång utan redan klockan sju meddelade räddningstjänsten att branden var släckt.

Enligt uppgift fanns inga djur i ladugården och ingen person ska heller ha skadats under branden. Polisen har spärrat av platsen och kommer att göra en brottsplatsundersökning senare. Under morgonen har hundar och hundförare sökt i området efter fynd. Men om de hittat något ör dock oklart. Som jag nämnde ovan var detta den tredje branden på två dygn, under natten mot måndagen brann det två ladugårdar i samma område. Vid en av dessa, strax söder om Lund kunde en man i 40-årsåldern gripas. Han är misstänkt för grov skadegörelse genom brand.

Ännu på tisdagsmorgonen vill polisen inte bekräfta eller förneka om där finns något samband mellan bränderna.
Polisens presstalesperson Katarina Rusin säger: ”Det är för tidigt att säga om där finns något samband eftersom vi inte är klara på platsen och ännu inte kunnat avgöra om det finns någon brottsmisstanke i denna brand.”
Jag funderar lite om bränderna och om där nu finns brottsmisstanke vid denna brand så har Lundaområdet inte bara en pyroman utan flera då 40-åringen fortfarande borde sitta inlåst hos polisen.

https://www.expressen.se/kvallsposten/tredje-branden-pa-tva–dagar-utanfor-lund/

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.