Hans Sandin: Vem är det egentligen som styr?

| 27 april, 2021

Ingen kan i dag med en ärligt menad hand på hjärtat säga sig ha full överblick över den svenska statsapparaten. Sak samma lär gälla i förhållande till åtminstone de större kommunerna i riket.

Den skattefinansierade verksamheten har genom åren blivit alltmer mångfacetterad och svår att få grepp om. Lagboken tycks växa exponentiellt – inte minst på grund av EU.

Kärnuppgifterna som vi skattebetalare vill att det allmänna ska sköta med bravur blir alltmer eftersatta, samtidigt som nya områden under de senaste årtiondena har koloniserats av en offentlig sektor som vill bryta ny mark och blanda sig i sådant som vilket fordon vi ska köpa, vilken tidning vi ska läsa, vilken konst vi ska gilla och vilken kvällskurs vi ska anmäla oss till.

Och allt fler frågar sig med rätta: Vad f-n får jag för pengarna?

Det allmänna tenderar dessutom att vilja se människor som ömkliga offer. Det är alltid synd om ett antal grupper och listan blir allt längre. Detta ger omhändertagandeindustrin näring och nya klienter att ta hand om. När det gäller områden som asylinvandring och bistånd är det berättigat att tala om hela industriella komplex. Skillnaden mellan Socialdemokraterna och de gamla borgerliga partierna består väl främst i att S gärna vill att fler och fler offentliganställda ska göra jobbet, medan det andra blocket vill lägga ut omhändertagandet på entreprenad.

Skatteslöseri hänger samman med ett demokratiskt förfall. Men det går att ändra på.

Hans Sandin

Med-bloggen


DONERA – stöd oss

SWISH: 0735 29 63 35

Skriv “Gåva” som meddelande

Paypal:

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

2 tankar på “Hans Sandin: Vem är det egentligen som styr?

 1. Anderssonskan

  I takt ned att tilliten till Stat och Myndigheter minskar , ökar kriminalitet och möjligheter för samhällsomstörtande verksamheter.
  Sossarnas samarbete/flirtande med odemokratiska grupper skyndar på den utvecklingen .
  Vi som vill ha ett öppet och demokratiskt Sverige har inte lång tid på oss .

  Svar
 2. Carl den 12

  Det är aningen oklart🤔

  Calle tycker sig se, att vi får resa🚂tillbaka i tiden, för att vara säker på att vi i Sverige har haft någon som har styrt.

  Det här är ett fall för “Efterlyst”, har någon sett våran ledare🔭och var i helvete tog våra pengar vägen🔎

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.