Kvinna skjuten på öppen gata i Oslo på onsdagsmorgonen, en man greps strax efteråt för skjutningen i en bil

| 28 april, 2021

Det är inte bara i Sverige som det förekommer kvinnomord. Lucretia Borgia uppmärksammade mig om en sådan händelse som skedde tidigt på onsdagsmorgonen i Oslo. Då sköts en kvinna på öppen gata vid Frogner i Oslo. Men en sak som skiljer Sverige och Norge åt är att den norska polisen är snabba med att få fast gärningspersonerna. För redan efter cirka tre minuter arresteras en man för skjutningen på E18 i riktning ut ur centrala Oslo. Enligt polisen i Oslo ska arresteringen ha gått lugnt till. Vapnet som mannen ska ha använt vid skjutningen, en pistol ska ha tagits i samband med att mannen greps.

På en fråga från Aftenposten om det fanns något förhållande mellan offret och den påstådda gärningsmannen så svarar polisen att det finns inga tecken på att detta är slumpmässigt. Vi arbetar hårt för att ta reda på om det finns ett samband mellan offret och personen som har arresterats. Sådana uppgifter brukar svensk polis vara förtegna om innan utredningen har kommit mycket längre, men i Norge verkar det som om polisen menar att dessa uppgifter är viktiga för att lugna ner medborgarna.

Vid 13.30-tiden uppdaterad polisen uppgifter om mordet i en presskonferens. Där framkom det att den skjutna kvinnan är i 50-årsåldern och att gärningsmannen är i slutet av 30-åren och att polisen har kännedom om mannen sedan innan. Polisen tror också att det har varit en affärsförbindelse mellan mannen och kvinnan.
Polisinspektör Grete Lien Metlid sade under pressträffen: ” Det vi vet om relationer är att det inte är bekant. Det är en affärsrelation.”
Polisen meddelade också vid 13.30-tiden att den döda kvinnans familj har underrättats, men att de inte vill gå ut med hennes identitet.

Enligt uppgift har mannen inte ännu förhörts av polisen, han ska vid pressträffen sitta och tala med en advokat, men om det är denne som ska försvara honom är inte klart än. Polisen hoppas dock att valet av försvarare snabbt kan bli klargjort så att de kan starta med förhör av honom.
Grete Lien Metlid säger till sist: “Det har varit hektisk aktivitet från polisen för att samla information om ärendet. Det finns många frågor i ärendet. Men mycket återstår att göra. Genom en hektisk morgon har vi bildat en ganska bra bild av vad som har hänt där ute.”

https://www.aftenposten.no/oslo/i/Ga9WGJ/kvinne-skutt-og-drept-paa-aapen-gate-i-oslo-ingen-indikasjoner-paa-at?fbclid=IwAR3d4OOZJjSuU2dX-_fLwezH4p2cDKU2iJpIPIp1M-mgEex_bbPaAuVb_Rw
https://www.aftenposten.no/oslo/i/LnRrVJ/mann-i-30-aarene-siktet-for-drap-paa-kvinne-i-50-aarene-etter-skyting-paa

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.