31-årig färdtjänstchaufför åtalad för två våldtäkter på samma 17-åriga handikappade flicka

| 29 april, 2021

En 31-årig färdtjänstchaufför arbetande i nordvästra Skåne står åtalad i Helsingborg för två grova våldtäkter av en 17-årig handikappad flicka som varit hans passagerare. Vid båda övergreppen har det enligt polisutredningen varit flera andra män ha deltagande. Enligt uppgift ska det första övergreppen skett inne i färdtjänstbilen en sen kväll eller natt i början av juni förra året. 31-åringen ska då ha parkerat bilen ”vid en enligt belägen vägkant”. Vid det det tillfället fanns det två andra män i bilen förutom chauffören.

Enligt åtalet ska då den 17-åriga flickan tvingats med våld till oralsex eller samlag med alla tre som var i bilen. Vid det tillfället blev hon nedtryckt och fasthållen och hade efter övergreppet blåmärken på armarna och blödningar i underlivet. Vid nästa övergrepp som skedde en eller två dagar senare i en bostad utanför Helsingborg var det 31-åringen och en annan man som begick övergreppet. Även vid detta tillfället så hölls flickan fast och de tvingade henne mot hennes vilja till oralsex och samlag.

Den 31-åriga chauffören greps redan i början av februari i år och han nekar till båda övergreppen. 31-åringen står ensam åtalad då utredarna inte kunnat hitta de andra som deltagit i övergreppen. Enligt kammaråklagare Linda Seger så har båda våldtäkterna varit grova. Detta eftersom det har varit flera män som varit delaktiga i dem och att flickan varit så ung och att hon dessutom har ”bristande social och personlig mognad”.

Chauffören har enligt åtalet också allvarligt missbrukat det att flickan stått i en beroendeställning till honom i hans egenskap som chaufför åt flickan. Åklagare Linda Seger yrkar i åtalet om sju års fängelse eller däromkring, detta eftersom att minimistraffet för grov våldtäkt ligger på fem år och att detta rör sig om två grova våldtäkter och åklagaren menar att då vit ett snabbt överslag så hamnar man på sju år.
Men då frågar jag mig hur Linda Seger räknar?
För jag får det till att bli minst tio år.

Och med tanke på att flickan är ”socialt och personligt omogen” så borde straffet bli än högre. Men det är min personliga åsikt.
För rätten borde ta just hänsyn till att flickan har ett socialt handikapp och tar man och utnyttjar detta så borde straffet bli högre då hon har svårare att försvara sig mot sådana övergrepp.

https://www.expressen.se/kvallsposten/korde-fardtjanst-och–valdtog-handikappad/

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

1 En tanke på “31-årig färdtjänstchaufför åtalad för två våldtäkter på samma 17-åriga handikappade flicka

 1. Carl den 12

  Omgivningen måste ta ansvar och inte själva avgöra om brott har hänt och heller inte påverka om det ska polisanmälas.

  Calle ser ett stort mörkertal av brottsoffer och alltför många förövare som på förhand planerat brott som dom kommer undan med och sedan kan fortsätta utsätta fler.

  All min omtanke och kärlek, går till den unga tjejen❤

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.