Johan Westerholm: Det palestinska valet riskerar att skjutas upp på obestämd framtid. Igen

| 29 april, 2021
Hamas, al Fatah. Montage

Palestina, eller PA, skall i år gå till nationella val för första gången sedan 2006. Men valet riskerar att skjutas upp ännu än gång på obestämd framtid då slitningarna inom al Fatah, som styr Västbanken, kan öppna upp för ett förstärkt Hamas. Något som inte ligger i vare sig Israels eller den sittande president Abbas intresse.

I år skall enligt tidigare aviseringar det palestinska folket gå till val. Det är i sådana fall det första valet sedan 2005.

Det palestinska valet 2021 för det palestinska parlamentet ska hållas den 22 maj 2021, enligt ett beslut av president Mahmoud Abbas den 15 januari 2021. Parlamentsvalet kommer att hållas i de områden som administreras av den palestinska myndigheten. Hamas välkomnade tillkännagivandet, liksom FN och EU, och ett antal länder. Hamas, Fatah och andra grupper enades den 9 februari om “mekanismerna” för valet, som inkluderar en valdomstol och åtaganden en transparent valprocess. Sedan överenskommelsen har valet skjutits upp en gång…

Johan Westerholm

Läs vidare på Ledarsidorna


DONERA – stöd oss

SWISH: 0735 29 63 35

Skriv “Gåva” som meddelande

Paypal:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.