Den misstänkte i mordet i koloniområdet Ärtholmen i Malmö häktades på torsdagseftermiddagen

| 30 april, 2021

Den mannen som greps och anhölls under måndagen för misstänkt för mordet på en 18-åring, i koloniområdet Ärtholmen i Malmö häktades under torsdagseftermiddagen som skäligen misstänkt för mordet i Malmö tingsrätt. Enligt åklagarens framställan under häktningsförhandlingarna så behövdes häktningen för att mannen inte skulle försvåra utredningen och undanröja bevis. Ett annat av häktningsskälen som åklagaren lade fram var att straffet för brottet överstiger två års fängelse vilket ska ge en automatiskt häktning av den tilltalade.

Och med tanke på den tilltalades tidigare brottsregister så är det inte förvånande att han häktades. För några år sen när den tilltalade var 15 år gammal så dömdes han till 8 månaders sluten ungdomsvård för ett grovt rån. Så nu är det upp till åklagaren att stärka bevisningen mot 18-åringen. Och åklagaren har bara en vecka på sig att göra detta då misstankegraden skäligen misstänkt bara har en häktningstid på en vecka.
Kammaråklagare Hans Harding säger: “Det var förväntat av mig, nu har vi en vecka på oss att visa på sannolika skäl.”

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/skane/man-begard-haktad-for-mordet-i-koloniomrade

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.