Tre bränder på sex timmar i Olofström, minst en av dem är anlagd

| 30 april, 2021

Under torsdagen drabbades Olofström inte mindre än av tre bränder på mindre än sex timmar. Polisen har redan nu konstaterat att minst en av bränderna var anlagd, men polisen tror att där är ett samband mellan bränderna. Första larmet kom strax före klockan 16 på eftermiddagen. Vid detta larmet var det en mindre byggnad i anslutning till en förskola på Bruksgatan som brann. Räddningstjänst och polis sändes till platsen och kunde ganska snabbt släcka branden. När branden undersöktes närmare så visade det sig att det varit en moped som brunnit inne i byggnaden.

Polisen upprättade en anmälan om skadegörelse via brand i detta ärende. Nästa larm dröjde till klockan 18.38. Då var det en husvagn som stod uppställd vid Ekerydsplan som brann. Räddningstjänsten skickades till platsen, men polisen hade inga resurser att sända till den branden. Om denna brand är anlagd är därför inte utrett. Den tredje branden dröjde fram till torsdagskvällen. Larmet om denna kom vid 21.14 och då var det en parkerad personbil som brann på en parkeringsplats vid Ingenjörsgatan.

Till denna branden hade polisen resurser och sände en patrull dit.
Rickard Lundqvist på polisens ledningscentral sade: ”Det är en framgångsfaktor om vi kan vara där snabbt i ett sådant här sammanhang. Vi gör alltid så om vi tror det finnsen möjlighet att hitta eventuella inblandade.”
Räddningstjänsten släckte även denna branden ganska snabbt. Vilken brottsrubricering polisen har satt på denna branden eller på branden i husvagnen är inte känt. Men med tanke på att varken bilar eller husvagnar helt abrupt fattar eld så borde polisen även rubricera dessa som allra minst skadegörelse genom brand.

https://www.expressen.se/kvallsposten/just-nu-tre-brander-pa-under-sex-timmar/

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.