Lena Malmberg (MED): OM REGERINGENS OVILJA ATT ÅTERINFÖRA TJÄNSTEMANNAANSVARET

| 1 maj, 2021

I kvällens Aktuellt förklarade Skolverkets generaldirektör Peter Fredriksson att han gärna vill sitta kvar som generaldirektör trots PISA-skandalen. Vidare deklarerade Skolverkets f.d. generaldirektör och nuvarande Utbildningsminister Anna Ekström att hon har fortsatt förtroende för Fredriksson trots Skolverkets uppenbara och dessvärre tydligen uppsåtliga felhantering av PISA-undersökningen. 

År 2018 röstade riksdagen igenom att det tjänstemannaansvar som Olof Palme och socialdemokraterna lyckades avskaffa på 70-talet ska återinföras. Det ligger nu på regeringens bord att implementera. Men inget händer. 

OK, vi fattar varför. Det blir väldigt tydligt varje gång en ny skandal upprepas av Löfven-ministärerna. Den ena efter den andra. Istället ska det slätas över och vändas blad eller som i detta fall där Skolverkets chef fått sig en ‘hemläxa’… och alltså inte ens en ‘bakläxa’. Ansvarsutkrävandet måste tillbaka till den statliga förvaltningen. Bums! 

Redan i december 2019 avslöjades PISA-skandalen och Henrik Jönsson gjorde ett inlägg i samhällsdebatten kring detta. Du kan se det här: https://www.youtube.com/watch?v=11vdJsTcEMU 

Som demokratipolisk talesperson i Medborgerlig Samling driver jag själv frågan om vikten av återinförandet av tjänstemannaansvar: https://www.medborgerligsamling.se/…/Demokratipolitiskt…

Lena Malmberg


DONERA – stöd oss

SWISH: 0735 29 63 35

Skriv “Gåva” som meddelande

Paypal:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.