Johan Westerholm: Muslimska brödraskapet: C, S och Svenska kyrkan visste vilka de samarbetade med 1993

En artikel i det numera nedlagda “Magazinet” identifierar sannolikt startpunkten, eller platsen, för det som skulle bli Muslimska brödraskapets bas för etablering i Sverige. En artikel som ledde till reaktioner på sådan nivå att vare sig Svenska kyrkan eller Socialdemokraterna ens efterhand rimligen kan påstå att de inget visste om Brödraskapets företrädare, värderingar och agenda.

Historien om föregångaren till Stockholms moské, källarmoskén på Ringvägen 137, är okänd för de flesta. Många spår är idag raderade men några finns kvar. Spår som är fullständigt avgörande för att kunna styrka att Socialdemokraterna i Stockholms stad, Centerpartiet samt den tidigare Broderskapsrörelsen (idag Socialdemokrater för Tro och Solidaritet) hade god kunskap och full kännedom om moskéns verksamhet och inriktning.

Johan Westerholm

Läs vidare på Ledarsidorna


DONERA – stöd oss

SWISH: 0735 29 63 35

Skriv “Gåva” som meddelande

Paypal:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.