Polis utreder mordförsök efter sprängning i flerfamiljshus på Haga i Göteborg

| 2 maj, 2021

Vid tre-tiden på natten mot söndagen larmades polis, ambulans och räddningstjänst i Göteborg till en sprängning i ett flerfamiljshus på Haga i Göteborg. Det var flera boende i bostadshuset som larmade då explosionen var kraftig.
Ann-Christine Löfstrand vakthavande befäl vid polisen sade under natten: “Det är en explosion inne i ett trapphus. Det är lite mer skador mot en lägenhet. Så det var en person som drabbades lite mer, men det var många som bodde där och hörde.”
I nuläget vill polisen inte spekulera om vad det är som har exploderat eller om explosionen kan ha varit riktad mot någon särskild person.

Detta då där är många som är skrivna på den adressen. Lägenheten där expositionen inträffade på söndagsmorgonen avspärrad i väntan på den tekniska undersökningen. Enligt uppgift ska ingen person ha skadats vid sprängningen och under natten har heller ingen gripits för dem. I nuläget ser polisen inte heller att där ska finnas någon hotbild mot någon av de boende i den specifika lägenheten. Under söndagen kommer polisen att arbeta med den tekniska utredningen samtidigt som de även kommer att knacka dörr för att få eventuella vittnesmål av de boende. Polisen utreder ärendet i nuläget som försök till mord.

https://www.gp.se/nyheter/göteborg/explosion-i-bostadshus-i-göteborg-1.45980450?fbclid=IwAR22rqeMuL6_7zsDs8fEraq5EADn2cBkh9yC_xpAP-gEqVJMVriVP88w9X8
https://www.expressen.se/gt/explosion-i-trapphus-i-goteborg/?fbclid=IwAR0_1RvDW8G93K57ddsSve-CMKIbge0GhDEfftTxhNcBU82YuRfV4CPMbW8

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.