SD, M, KD och L har kommit överens om att lägga gemensamt migrationsförslag

Lagom till kvällens partiledardebatt så presenterar Sverigedemokraterna, Moderaterna, Kristdemokraterna och Liberalerna ett gemensamt förslag om migrationen. Gentemot den migrationspolitiska proposition som regeringen lagt fram så kommer detta att bli en åtstramning skriver de fyra partierna i en gemensamt pressmeddelande. Enligt förslaget som partierna nu lagt kommer den nya grunden om uppehållstillstånd av humanitära skäl att begränsas. Det kommer också att lagstiftas om krav på kunskaper i svenska och samhällskunskap för permanent uppehållstillstånd i Sverige. Och undantagsmöjligheterna vad gäller kraven för permanent uppehållstillstånd ska begränsas.

Det kommer också att bli skärpa krav på försörjning vid anhöriginvandring vad gäller alternativt skyddsbehövande, och undantagsmöjligheterna vad gäller försörjningskravet för anhöriginvandring ska begränsas. Liksom att andra kriterier för anhöriginvandring ska begränsas och att begränsa tidsfristen för kvotflyktingars anhöriginvandring.
Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson skriver på sin Facebooksida att idag tar vi ett steg mot ett bättre Sverige. Tillsammans med stora delar av oppositionen markerar vi mot regeringens naiva och verklighetsfrånvända syn på migrationspolitiken.

Det förslag vi idag lägger fram, tillsammans med M, KD och L, är ett litet steg i rätt riktning och faktiskt en historisk händelse i svensk politik. Aldrig tidigare har förnuftets röst i invandringsfrågan varit så tydligt och brett representerad av en så pass samspelt konservativ opposition.
Till Aftonbladet TV säger Moderaternas partiledare Ulf Kristersson säger att ”när vi tycker lika agerar vi lika”: “Det allra viktigast är att samma fyra partier som vill ha maktskifte efter nästa val nu också har enats om att göra allt vi kan för att stoppa regeringens rent ut sagt ansvarslösa nya invandringspolitik. Vi har så otroligt stora integrationsproblem i Sverige och de märks varje dag, snart inom alla tänkbara samhällsområden. Från barn som inte klarar skolan till grov kriminalitet och allt däremellan.”

Kristdemokraternas partiledare skriver på Facebook: “Tillsammans med Moderaterna, Sverigedemokraterna och Liberalerna kommer vi på tisdag att lägga fram sju förslag som komplement till regeringens politik. Bland annat vill vi ha krav på kunskaper i svenska för permanenta uppehållstillstånd, färre undantag för permanenta uppehållstillstånd och skärpta krav på försörjning vid anhöriginvandring. Med detta visar vi att det är vi som kan lägga fram en brett förankrad migrationspolitik som sannolikt har stöd av tre fjärdedelar av riksdagen. En migrationspolitik som håller i längden och inte orsakar ännu mer osäkerhet och konflikt. Den nuvarande regeringen kan inte göra det, eftersom varje beslut måste godkännas av Miljöpartiet.”

Liberalernas partiledare Nyamko Sabuni skriver på Facebook: “Liberalernas plan är på väg att gå i lås. Nu ansluter sig fler partier till det som Liberalerna kämpat för i snart ett år, nämligen att genomföra förslagen från migrationspolitiska kommittén. Detta lägger grunden för ett brett stöd för en långsiktigt hållbar migrationspolitik fast förankrad i mittfåran. Vi kommer lägga ett gemensamt utskottsinitiativ tillsammans med M, SD och KD som ligger i linje med Liberalernas riksdagsmotion. Aftonbladet har sökt företrädare för Socialdemokraterna, Miljöpartiet, Vänsterpartiet och Centerpartiet. Den enda av dessa som uttalat sig är Centerpartiets ledare Annie Lööf som sade: “Partierna har ”enats om en linje som handlar om hur det ska bli svårare för utsatta människor att få skydd i Sverige”.”
Vänsterpartiets presstjänst har meddelat att de avstår att kommentera överenskommelsen i nuläget.

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/yRweeE/m-sd-kd-och-l-lagger-gemensamt-migrationsforslag?fbclid=IwAR34D9gx_UL7KlGfmSZwQQphxqcbKRfrBIFq2YttMg2btjHYqvm0dIGV-kI
https://www.facebook.com/jimmieakesson/posts/310488873782142
https://www.facebook.com/buschebba/posts/4218851401467576
https://www.facebook.com/nyamkosabuni/posts/975044866577782

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

2 tankar på “SD, M, KD och L har kommit överens om att lägga gemensamt migrationsförslag

 1. Anderssonskan

  Kvar blir Folkpartiet och klimattalibanerna .
  Börjar likna PolPot .
  Grattis Stefan .

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.