Jack Nilsson: Hesham Ahmed som är ordförande för Norrbottens islamiska center sympatiserar öppet med Muslimska Brödraskapet

| 4 maj, 2021

Jag hade inga planer idag utan tänkte chilla framför en film tills det dök upp en artikel jag så gärna ville läsa. Den var såklart låst (vilket jag inte kan begripa) men av vad jag kunde se handlar den om Norrbottens islamiska center som nu fått klartecken att bygga en moskée på 5 000 kvadratmeter med en liten bild i hörnet – så jag hade plötsligt något att gå på och gjorde min egen research. 

Hesham Ahmed som är ordförande för Norrbottens islamiska center är förstås helt till sig över att man nu kan bygga världens nordligaste moske i Sverige. Vad SVT inte kollade upp innan (eller frågade honom vid intervjun) är att han öppet sympatiserar med Muslimska Brödraskapet på sociala medier där bland annat en av hans profilbilder från 2013 var en bild på Rabia-tecknet (fyra fingrar med tummen i handen) och med texten “jag motsätter mig den militära kuppen” vilket används främst av anhängare till den avsatta Muhammad Mursi och Muslimska Brödraskapet. 

Senare fann jag hans profilbild på en namninsamling från 2013 där man krävt att låta världen veta att det som hände var en militärkupp mot det egyptiska folkets vilja. Notera att Mursi inte bara var president utan även partiledare för Frihets- och rättvisepartiet – ett parti som grundades av Muslimska Brödraskapet efter Egyptiska revolutionen 2011. Jag var lite osäker på översättningen och ville inte gå på enbart magkänsla så frågade en vän från Syrien om hjälp och det stämde. 

För mig är det självklart att denna ordförande har en helt annan agenda, sympatiserar med och men kanske också rent av har kopplingar till Muslimska Brödraskapet? Hans gelikar likaså. Inget förvånar mig längre och med tanke på att dessa terrorister (som för övrigt är terrorstämplade där de grundades) verkat i Sverige sedan 80-talet och växt sig starka och många med hjälp av våra skattepengar och relationer med politiker så är inget längre en omöjlighet. De har ju till och med lyckats infiltrera politiska partier, media och domstolar så. 

Suck.

Jack Nilsson


DONERA – stöd oss

SWISH: 0735 29 63 35

Skriv “Gåva” som meddelande

Paypal:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.