Johan Westerholm: ”Politisk väckelse” från 1968 banade väg för närmandet

| 4 maj, 2021
Svenska kyrkan samarbetar i dag öppet med radikaliserande eller radikala miljöer inom ramen för Svenska kyrkan Act-projekt En värld av grannar, där Muslimska brödraskapets två biståndsorganisationer ingår. Foto: TT

Kyrkornas världsråds möte i Uppsala 1968 blev startpunkten för en förändringsprocess inom statskyrkan. Marxistiskt tänkande och Israelfientlighet gjorde närmandet mellan Svenska kyrkan och Muslimska brödraskapet möjligt, skriver Johan Westerholm.

För att förstå attraktionskraften mellan Svenska kyrkan och islamistiska rörelser såsom Muslimska brödraskapet måste klockan vridas tillbaka till 1968 och Kyrkornas världsråds möte i Uppsala, det möte som blev den – om än inte formella så i varje fall faktiska – startpunkten för en förändringsprocess med marxistiskt politiska förtecken.”

Johan Westerholm

Läs i Världen Idag


DONERA – stöd oss

SWISH: 0735 29 63 35

Skriv “Gåva” som meddelande

Paypal:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

1 En tanke på “Johan Westerholm: ”Politisk väckelse” från 1968 banade väg för närmandet

  1. Pingback: Johan Westerholm: ”Politisk väckelse” från 1968 banade väg för närmandet — ProjektSanning – Ocensurerade nyheter

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.