Misstänkt farligt föremål hittades vid bilbrand i Rosengård i Malmö, boende varnas om att gå ut

| 4 maj, 2021

Vid 19.30 på måndagskvällen larmades polisen ut till en bilbrand i Rosengård i Malmö. När polisen anlände till platsen som ligger på Bennets väg så hittade polis ett misstänkt farligt föremål i anslutning till den brinnande personbilen. Platsen spärrades snabbt av och polisen uppmanade boende att hålla sig inomhus. Vid 20.20-tiden utökades det avspärrade området ut och sträckte sig från Bennets väg från Västra Kattarpsvägen, i riktning mot centrala Malmö. Cronmans väg från Västra Kattarpsvägen. Hårds väg från Västra Kattarspsvägen, i riktning mot centrala Malmö. Men även anslutande gång- och cykelvägar spärrades av.

Polisen begärde också att förbipasserande tågtrafik skulle stoppas samt att tågstationen skulle spärras av, vilket också skedde. Samtidigt kallades Nationella bombskyddet in och de var på plats klockan 20.30 då de också började undersöka föremålet. Strax därpå gick ytterligare en uppmaning ut till de boenden att hålla sig inomhus och att inte stå i fönster eller på balkonger. Dock var ingen utrymning eller evakuering är aktuell vid den tidpunkten. Nationella bombskyddets bombrobot var då också på plats för att undersöka föremålet. Ännu vid 22-tiden på måndagskvällen har inga uppdateringar gjorts om det misstänkt farliga föremålet och om det var ett skarpt föremål eller inte.

https://www.expressen.se/kvallsposten/misstankt-farligt-foremal-hittat-i-brinnande-bil/
https://brottsplatskartan.se/skane-lan/farligt-foremal-misstankt-malmo-tornrosen-197075

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.